Statsminister För En Dag

Informações:

Sinopse

Vad skulle du göra om du var Statsminister för en dag? Hur skulle din regering se ut och hur skulle Sverige se ut? I podden Statsminister för en dag tar gästerna på sig rollen som Statsminister för Sverige. Politik, visioner och intressanta samtal på ett helt nytt sätt. Programledare för podcasten är Anders Nyberg.Läs mer om podcasten på www.statsministerforendag.se

Episódios

 • Jonas Sjöstedt

  30/04/2018 Duração: 29min

  Jonas Sjöstedt känner vi till vardags som partiledare för vänsterpartiet. Han är född i Göteborg men uppväxt mer eller mindre runt om i hela Sverige. Han satt i Europaparlamentet i över 10 år för vänsterpartiet innan han blev partiledare, och han är dessutom, något okänt för de allra flesta, kriminalboksförfattare. Nu leder han vänsterpartiet mot ett nytt riksdagsval, men idag är han statsminister för en dag. Programledare för podden är Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Lina Hultqvist

  25/04/2018 Duração: 36min

  Lina Hultqvist känner vi till vardags som ordförande för Sveriges elevkårer. Hon är född och uppväxt i Högsby i Småland och har pluggat statsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Nu jobbar hon intensivt inför Skolval2018 i höst. Men idag är hon statsminister för en dag. Programledare för podden är Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Charlie Söderberg

  16/04/2018 Duração: 39min

  Charlie Söderberg känner vi till vardags känner vi honom företagare, programledare och privatekonom. Han har varit programledare för både Lyxfällan och SVTs konsumentprogram PLUS. Han har också skrivit böckerna Ett rikare liv och Gör ditt barn rikt. Nu driver han företaget Balansekonomi där han hjälper privatpersoner att ta ta steg i sina ekonomier. Men idag är han statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Gudrun Schyman

  09/04/2018 Duração: 44min

  Gudrun Schyman känner vi till vardags som en landets mest erfarna politiker och partiledare. Hon sitter i kommunfullmäktige i Simrishamns kommun och har tidigare varit partiledare för vänsterpartiet men nu partileder hon Feministiskt initiativ mot ett nytt val och en eventuell plats i riksdagen. Men idag är hon statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Wendy Francis

  02/04/2018 Duração: 34min

  Wendy Francis känner vi till vardags som medievetare, föreläsare, opinionsbildare och poet. Hon brukar förknippas med podden Arga Flickor som hon drev för ett par år sedan, men nu är hon aktuell med visionskonceptet Good Girls Riot vars syfte är att vidga kommunikations- och kulturproduktionen i Sverige. Men idag är hon statsminister för en dag. Programledare för podden är Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Simon Gärdenfors

  26/03/2018 Duração: 34min

  Simon Gärdenfors känner vi till vardags som komiker, rappare och programledare. Han är en i duon Far & Son och 2015 programledde han TV4s program samhällsjudo, där han också senare åtalades men friades för att ha byggt en gayklubb på Vladimir Putins trädgård. Men nu är han statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ivan Liljeqvist (Ivan on tech)

  19/03/2018 Duração: 34min

  Ivan Liljeqvist känner vi till vardags som Ivan on tech. Han är föreläsare, utbildare och youtuber. Han är född i vitryssland och utbildad vid KTH i Stockholm. Han driver en av världens ledande youtube-kanaler om kryptovalutor och blockchain. Men idag är han statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Bodil Sidén

  12/03/2018 Duração: 42min

  Bodil Sidén känner vi till vardags som kommunikatör för Uber i Sverige och tidigare pressekreterare i regeringen Reinfeldt. Hon är uppväxt i Örnsköldsvik och har pluggat företagsekonomi vid Stockholms Universitet. Hon driver också podden Människor tillsammans med Simon Strand. Men idag är hon Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Tobias Degsell

  05/03/2018 Duração: 41min

  Tobias Degsell känner vi till vardags som föreläsare och expert på såväl nobelpristagare som kreativitet. Han har en bakgrund som curator på Nobelmuseet, men har sedan 2016 ägnat sin tid åt att hjälpa andra företag och organisationer med kreativitet och att både tänka och agera nytt. Han är kort och gott en person med väldigt mycket kunskap om andras kunskap. Tobias Degsell hade inför intervjun lyssnat igenom alla tidigare statsministrar för att hitta mönster och strukturer i det folk presenterat. Men nu är han statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kodjo Akolor

  26/02/2018 Duração: 40min

  Kodjo Akolor känner vi till vardags som komiker och programledare för flera av Sveriges största radio- och tv-program. Han var under sex säsonger programledare för musikhjälpen och i slutet av 2017 kunde vi följa honom i julkalendern Jakten på tidskristallen. Inför europaparlamentsvalet 2014 ledde han SVT-serien Kodjos Kval. Men nu är han Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Jens Ganman

  19/02/2018 Duração: 35min

  Jens Ganman känner vi till vardags som som musiker, opinionsbildare och författare. Han har tidigare jobbat som journalist för både SVT och Sveriges Radio och är nu aktuell med sin nya bok De som kommer för att ta dig som släpptes 2017 Han har också gjort sig känd genom det samhällskritiska och populära inslaget "Jens Ganman förklarar" på sociala medier. Men nu är rösterna räknade, statsministern är utsedd, Jens Ganman är Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mandy Rich

  12/02/2018 Duração: 20min

  Mandy Rich brukar kallas Sveriges första transsexuella rappare, och uppträdde förra året på invigningen av Stockholm Pride. Hon gör nu stor succé med sin singel Regnbågarnas stad. Under våren är hon aktuell i SVTs nya serie Idag om ett år, som handlar om att förverkliga sina drömmar. Men nu är hon Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Joppe Philgren

  05/02/2018 Duração: 31min

  Joppe Philgren känner vi till vardags som mannen bakom sina solglasögon. Han är sångare och gitarrist i gruppen Docenterna och har tidigare varit programledare och TV-reporter för bland annat Packat & Klart, En svensk tiger och Motorjournalen.Idag är han verksamhetsledare för organisationen Svensk Live som verkar för en bättre kulturpolitik och livemusik i Sverige. Men här i podden är han statsminister för en dag. Programledare Anders  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Albin Johnsén

  29/01/2018 Duração: 36min

  Albin Johnsén känner vi till vardags som låtskrivare och artisten bakom låten Din Soldat som har streamats över 40 miljoner gånger på Spotify. Han är uppväxt i Boo utanför Stockholm, och gjorde 2017 damlandslagets officiella EM-låt. Han är nu aktuell med sin nya singel nordstjärnan och passerade just över 100 miljoner streams på Spotify som artist. Men idag är han Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mina Dennert

  22/01/2018 Duração: 38min

  Mina Dennert känner vi till vardags som journalist och föreläsare. Hon vann 2017 Anna Lindhs pris för sitt arbete med demokrati och mänskliga rättigheter. 2016 startade hon facebook-gruppen och rörelsen #jagärhär som arbetar mot hat kränkningar och falska nyheter på internet. Men nu är Mina Dennert Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ida Östensson

  15/01/2018 Duração: 37min

  Ida Östensson känner vi till vardags som föreläsare, debattör och grundare av organisationerna Fatta! och Make Equal. Hon har varit aktiv inom den svenska skateboardscenen under många år och blev förra året utsedd till både hetast och coolast under Almedalsveckan. Under hösten 2017 var hon aktiv och drivande i #metoo-rörelsen. Men nu är hon Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Günther Mårder

  08/01/2018 Duração: 47min

  Günther Mårder känner vi till vardags som företagsledare och ekonom. Han är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och jobbade tidigare på Nordnet och Aktiespararna. På Nordnet drev han bland annat podden Sparpodden tillsammans med Jan Dinkelspiel. Nu är han VD för organisationen Företagarna. Men svenska folket har sagt sitt, nu är Günther Mårder Statsminister för en dag.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Stig-Björn Ljunggren

  11/12/2017 Duração: 34min

  Stig-Björn Ljunggren känner vi till vardags som statsvetare, krönikör och politisk proffstyckare. Han satt med i expertpanelen i Filip och Fredriks TV-program Boston Tea Party i Kanal 5 för ett par år sedan och ligger bakom flera framgångsrika politiska böcker. Han är också kolumnist för Piteå-tidningen. Men idag är han Statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Tobias Persson

  04/12/2017 Duração: 40min

  Tobias Persson känner vi till vardags som komiker, manusförfattare och ordvitsaren från Ö&B-reklamen för ett par år sedan. Han har medverkat i tv-program som Robins, Stockholm Live och Morgonsoffan i SVT. Han ligger också bakom böckerna Den ofrivillige ordvitsaren och Himlen hatar skinka. I vår är han aktuell med sin nya show Man på prov men nu är han statsminister för en dag. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Navid Modiri

  27/11/2017 Duração: 33min

  Navid Modiri känner vi till vardags som författare och entreprenör. Han ligger bakom flera uppmärksammade projekt, bland annat Sverige 3.0 och samtalsaktivisterna. Han har spelat golf med Jimmie Åkesson och nu under hösten är han aktuell med sin nya hyllade bok ”Hej Syster”. Men nu är han statsminister för en dag, Navid Modiri. Programledare Anders Nyberg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

página 1 de 3