Guillou & Holt

Informações:

Sinopse

Jan Guillou och Anne Holt är två av Nordens mest lästa författare. Båda två har också under decennier följt och deltagit i debatten.I podden Guillou & Holt diskuterar de aktuella samhällsfrågor, litteratur och författandets vedermödor och ger dessutom i varje avsnitt ett kulturtips. Med start den 25 augusti släpps ett nytt avsnitt varje torsdag.

Episódios

 • 7 - Pippi bakom Guillous framgång

  06/10/2016 Duração: 27min

  I avslutningen tar Guillou och Holt upp varför de började skriva, hur läsningen av böcker ska hållas uppe och hur Ondskan kan bidra till att pojkar börjar göra just det.

 • 6 - Trumps faktaresistens

  29/09/2016 Duração: 24min

  I både Norge och Sverige pågår en debatt om så kallad faktaresistens. Hur kom det sig att sanningen hamnade på undantag och vad kan man göra åt det? Och hur ska Hillary Clinton bemöta Donald Trumps uppenbara lögner? Detta och mer därtill i veckans avsnitt!

 • 5 - Nya Tider på bokmässan

  23/09/2016 Duração: 25min

  Jan Guillou och Anne Holt spelar in avsnittet inför publik på bokmässan i Göteborg. På samma bokmässa är tidningen Nya Tider med sin bakgrund - vilket de går igenom tillsammans med fler ämnen så klart.

 • Avsnitt 4: Man kan inte förbjuda snällhet

  15/09/2016 Duração: 23min

  I både Norge och Sverige diskuteras förbud mot tiggeri – hör vad Guillou & Holt tycker om det. De pratar också om sociala medier, och Holt tipsar om vad man aldrig får skämta om på Twitter.

 • Avsnitt 3 - ”Varför förstår vi inte varandra?”

  08/09/2016 Duração: 30min

  Guillou & Holt diskuterar hur norrmännens syn på svenskarna har förändrats. Varför säger de att svenskarna aldrig diskuterar invandring, fast inget annat debatteras så mycket? De laddar dessutom för bokmässan i Göteborg. Hur många böcker signerar egentligen Jan Guillou där? Lyssna och du får svaret.

 • Avsnitt 2 - Ska hijab ha en plats i skolan?

  01/09/2016 Duração: 25min

  Guillou och Holt diskuterar om hijab och burkini ska få användas i skolan. Har spionerna dött ut som spänningsskapare i vår tid.

 • Avsnitt 1 - ”PK” har flyttat högerut

  24/08/2016 Duração: 26min

  Guillou och Holt ser tillbaka på OS. Varför gick det så förtvivlat dåligt för Norge? Borde Norge och Sverige söka spelen tillsammans? Och det går ju inte att prata om OS utan att komma in på dopning och korruption. De tar också upp det bespottade uttrycket ”politisk korrekt”. Vem är egentligen politisk korrekt i dag? Ni får också tv-tips till helgen!