Mmoco's Podcast

Informações:

Sinopse

En podcast från Mediamentorerna om allt det där som du behöver råd, tips och tankar om i din ledarskapsvardag.

Episódios

  • Vi har gjort läxan på riktigt!

    24/08/2014 Duração: 11min

    UNT:s publisher Hanna Stjärne om tidningen som startade som ett organ för demokrati - och hur man försöker vara detsamma idag. På helt nya sätt.

  • Att knäcka den digitala koden är som att lära sig läsa och skriva!

    03/07/2014 Duração: 07min

    Om vad media behöver göra för att överleva! Om att det är bekymmersamt när journalister diskuterar digitaliseringen och sociala medier som något av ondo. I en intervju direkt från Stora Torget i Visby under Almedalen 2014.

  • Ledarskap - en konstant pågående process

    15/05/2014 Duração: 14min

    Om det unika arbetet hon ledde på Norran, om var medievärlden, tidningshusen och medieforskningen står idag. Och om vilket ledarskap som behövs framöver. Anette Novak, VD på Interactive Institute Swedish ICT och med styrelseuppdrag pågående eller bakom sig i Sveriges Radios, Tidningsutgivarna och Fojo bland annat. Intervju från Mediedagarna i Göteborg 2014.

  • Stärkt ledarskap = business!

    14/04/2014 Duração: 10min

    Att rusta sig för framtiden handlar inte om att starta många twitterkonton. Det handlar om att utveckla sin affärsmodell. Och det gör man genom bättre relationer, kommunikation och ledarskap. Tidningsutgivarna släppte nyligen en rapport där man hade tillfrågat runt 400 mellanchefer i tidningsbranschen om hur det står till med ledarskapet. Och Bengt Olsson, Stampens HR-chef som var med i det arbetet, applåderar inte resultatet man fick fram. Intervjun är från Mediedagarna i Göteborg (mars 2014) och ljudet är live. 

  • Chefstankar om när Expressen avpixlade avpixlat!

    19/03/2014 Duração: 10min

    En av intervjuerna från vår monter på Mediedagarna i Göteborg 2014, som vi delade med förbundet Medieledarna. Intervjun görs av ordförande Andreas Miller från dem, och ljudet är - live :)

  • MM&Co avslöjar: Du är inte den chef du tror!

    05/03/2014 Duração: 21min

    Mediamentorernas samarbetspartner Simon Elvnäs, arbetsterapeut, magister i ergonomi & doktorand vid KTH, har filmat hundratals chefer som tror att de arbetsleder och utövar sitt chefsskap. Det visar sig - att det gör de inte alls. 

  • Chef över polarna

    14/02/2014 Duração: 19min

    Ett samtal med Tinna Bondestam på Mediamentorerna som själv gjort det, sen sett det gång efter gång och handlett många av de arbetsledare som plötsligt befinner sig i en ny roll - ledarens. Vad behöver du tänka på, vad stöttar dig, vem behöver du gå till och vad är det allra roligaste?

  • Poul Perris om människan bakom intervjupersonen

    21/01/2014 Duração: 24min

    Vad och vem är en intervju till för? Vad ska den leda till? MM&Co har träffat aktuelle terapeuten och läkaren Poul Perris, vars partiledarintervjuer i SVT:s "Nyfiken på partiledaren" redan väckt starka reaktioner för sitt ovanliga grepp. Vad lär media sig av detta? Hur påverkar det valrörelsens debattklimat? Här hör du honom i ett samtal med Katarina Pietrzak, om vikten och vinsten av - att se människan bakom intervjupersonen.

  • MM & Co

    13/12/2013 Duração: 18min

    Det där som du brottas med och vill utveckla i din ledarskapsvardag, det finns här i vår podcast.  Se mer på mediamentorerna.se