Anton Og Operaen

 • Autor: Vários
 • Narrador: Vários
 • Editora: Podcast
 • Duração: 16:32:33
 • Mais informações

Informações:

Sinopse

Da Anton var otte år gammel, inviterede hans mormor ham med i operaen for første gang. Siden da har han elsket opera med liv og sjæl. Anton er født med spastisk lammelse, hvilket er gået ud over stemmen og gør, at han taler med hjælp fra en talemaskine. Det er dog ingen forhindring og i denne podcastserie bliver passionen for opera dyrket med ligesindende, sangere og operachefer. Anton håber, at hans udsendelser kan åbne de uindviedes øjne for den smukke musik og at han kan påvirke lytterne til at blive mere åbne og fordomsfri overfor folk, der falder uden for normen.

Episódios

 • Anton & Operaen - med Andrea Pellegrini

  31/05/2024 Duração: 26min

  Operasangerinde Andrea Pellegrini har altid spillet og sunget. Først troede hun, at hun skulle være pianist, som sin far, men fandt sin rette hylde i operaen, hvor en masse kunstarter smelter sammen til en. Det passede hende godt.Hør blandt andet om Rossinis Barberen fra Sevilla og Andrea Pellegrinis oplevelse med den.

 • Mere diversitet i opera - med Kasper Holten

  02/01/2024 Duração: 24min

  På Det Kongelige Teater møder Anton Løwe Nyborg operachef Kasper Holten til en snak om mere diversitet i operaopsætninger og om der kunne være en rolle til en kørestolsbruger i fremtiden?

 • Wagners RINGEN fortalt af Philippa cold

  14/04/2023 Duração: 14min

  Operasanger Philippa Cold fortæller om Wagners hovedværk Ringen. Hun har selv spillet Sieglinde og Gutrune og kender værket indefra.

 • Anton og Operaen ROMEO & JULIE med Sibylle Glosted

  18/11/2022 Duração: 18min

  Verdens mest kendte og tragiske kærlighedshistorier, handler om det unge, elskende par Romeo og Julie. Anton har inviteret operasangerinde Sibylle Glosted ind til en snak om de helt store følelser.

 • Operafestival 22 med Frederikke Kampmann

  05/09/2022 Duração: 19min

  Operafestival 22 er netop overstået og selvfølgelig var Anton afsted med mikrofonen.Han er taget til Operaen for at møde sopran Frederikke Kampmann mellem forberedelserne til festivalens spritnye opera Lisbon Floor.

 • Anton og Operaen med Trine Bastrup Møller

  21/03/2022 Duração: 28min

  Operasangerinden Trine Bastrup Møller har sunget det meste af sit liv. Ynglingsrollen er den handlekraftige gudinde, Brünhilde, som synger høje, flotte toner og skiller sig ud fra de små, ubehjælpsomme heltinde-typer, som der desværre er alt for mange af i opera, fortæller Trine.

 • Anton og Operaen med Kari Dahl Nielsen

  09/11/2021 Duração: 29min

  Var alting bedre i gamle dage? Opera opstod i slutningen af 1500-tallet i Italien, og siden da har opera udviklet sig i mange forskellige retninger. Anton er skeptisk overfor de moderne operaer, da han synes de kan mangle følelser. Han har derfor inviteret operasanger Kari Dahl Nielsen i studiet. Hun har været med i både moderne og traditionelle operaer, og sammen går de i dybden med forskellen på de to.

 • Anton og Operaen med Signe Sneh Durholm

  15/09/2021 Duração: 43min

  'Don Giovanni' bliver af flere kaldt operaernes opera. Den var elsket af H.C. Andersen og Søren Kierkegaard, og er kendt for dens store dramatik. Anton har fået besøg af Signe Sneh Durholm, som har spillet Donna Anna i operaen. Sammen går de i dybden med 'Don Giovanni' og får talt om dens drama, følelser og arier.

 • Anton og Operaen med Hanna Kappelin

  14/04/2021 Duração: 32min

  Hanna Kappelin er født og opvokset i Sverige, men tog sin uddannelse som klassisk sangerinde på Det Kongelige Danske Musik Konservatorium og blev derefter hængende i Danmark. Hanna synger oftest i ensemble, men har også prøvet kræfter med opera, som hun håber at komme til at lave meget mere af. Det og meget mere taler Hanna og Anton om i denne episode af Anton & Operaen.

 • Anton & Operaen med Denise Beck

  06/01/2021 Duração: 54min

  Dénise Becks kærlighed til opera blev plantet allerede i barndommen, hvor hun blev introduceret til musikken - blandt andet igennem hendes farmor, der var operasanger. Hun startede sin karriere i Wien, har sunget over hele verden og bor i dag i Berlin.Hør om hendes karriere, hvad der tænder hende ved opera og en masse andet godt i samtalen med Anton Løwe Nyborg.

 • Anton og Operaen - Sæsonen 20/21

  13/11/2020 Duração: 01h03min

  Pandemien der i foråret lukkede hele landet ned og blandt andet lagde sig, som en tung dyne over kulturlivet, er blevet løftet lidt i hjørnerne. Nu er det igen muligt at gå til koncerter med alle de forholdregler, der selvfølgelig er. Det betyder også, at Danmarks største opera-elsker, Anton Løwe Nyborg, igen kan kaste sig over sin store lidenskab. Det fejrer han ved, at zoome ind på operasæsonens kommende opsætninger i selskab med Teaterchef Kasper Holten og operasangere Palle Knudsen og Simon Duus, der udover at synge en arie, fortæller om deres roller i kommende sæson.

 • Anton og Operaen - Mærk din krop

  24/08/2020 Duração: 16min

  Min sanglærer Naja Månson og hendes kollega Idil Alpsoy afholdte en sommerworkshop på Goldschmidt Akademiet i Københavns Nordvest-kvarter. Jeg fangede dem og et par deltagere i deres frokostpause, for at høre om workshoppen og hvordan, man får det bedste ud af sin krop som instrument.

 • Anton og Operaen med Simone Sand Victor

  28/02/2020 Duração: 31min

  Det lå ikke umiddelbart i kortene at Simone Sand Victor skulle være operasanger. Men allerede som 12-årig blev hun opdaget af sin skolelærer, der sendte hende videre til operasangerinde Bonna Søndberg, der lærte Simone op. Det var et møde, der kom til at forme resten af hendes liv. Alt det og meget mere fortæller hun om i denne udgave af Anton og Operaen.

 • Anton og Operaen - med Freja Eva Lockenwitz

  01/11/2019 Duração: 40min

  Anton har inviteret operasangerinde Freja Eva Lockenwitz i studiet for at snakke om deres fælles passion for Bizets opera Carmen. For udover at elske operaen har Freja Eva selv spillet rollen som Carmen på Opera Hedeland. Lyt med og hør både Maria Callas og Freja Evas fortolkning af Carmens smukke arie Habanera.

 • Anton og Operaen med Simon Duus

  14/06/2019 Duração: 01h27min

  I dag har Anton besøg af operasangeren Simon Duus, som er en del af solist ensamblet i operaen på Det Kgl. Teater. Der bliver snakket om store følelser, om Mozart brug af samme og om hvorfor Simon elsker at spille tjenerrollerne.

 • Anton og Operaen med Morten Staugaard

  03/04/2019 Duração: 52min

  Anton har besøg af operasanger Morten Staugaard, der er en del af solistensamblet på Den Kgl. Opera. Morten er oprindeligt uddannet skuespiller, men har i en moden alder kastet sig ud i at blive operasanger. Det betyder, at han stadig er forholdsvis ny i operaens forunderlige verden - i modsætning til Anton, som har dyrket musikken siden han var helt lille.

 • Anton og operaen med Morten Messerschmidt

  21/03/2019 Duração: 39min

  I denne udgave har Anton besøg af politikeren og opera-elskeren Morten Messerschmidt

 • Anton og Operaen om sorg

  05/09/2018 Duração: 31min
 • Anton og Operaen - CPH Opera Festival 2018

  20/08/2018 Duração: 13min

  Anton har været et smut forbi åbningskoncerten til Copenhagen Opera Festival 2018. Her fik han blandt andet en snak med festivalens direktør Peter Lodahl, som fortæller om tankerne bag festivalen og hvordan den skal bringe operaen tilbage folket.

página 1 de 2