Echt Dichtbij

 • Autor: Vários
 • Narrador: Vários
 • Editora: Podcast
 • Duração: 1:19:30
 • Mais informações

Informações:

Sinopse

In Echt dichtbij hoor je moeder Kitty (1960) en dochter Anne (1990) op een persoonlijke wijze kletsen over een hedendaags perspectief op rouwen en de dood. Na de dood van Kitty's zoon en Anne's broer Robin (2016) verandert hun innerlijk leven radicaal en krijgt het leven een gouden gloed. In tegenstelling tot wat je vaak hoort over rouwen en de dood, geeft de dood van Robin in plaats van verdriet en pijn, meer zingeving en diepgang. En voelen Kitty en Anne zich zelfs meer in leven dan voorheen! In Echt dichtbij bespreken moeder en dochter verschillende overtuigingen over rouwen en de dood die gedragen worden door een groot collectief en onderzoeken ze of deze gedachten overeenkomen met hun eigen waarheid of niet. Ook vertellen ze hoe ze diepere waarheden over de dood proberen te integreren in hun levens: hoe verbind je het menselijke voelen met het spirituele bewustzijn? Kitty en Anne nodigen jou uit om ook te denken en mee te voelen tijdens het beluisteren van deze podcast. Zo hopen ze jouw bewustzijn over rouwen en de dood te verruimen. Om echt dichtbij te komen; dicht bij jouw eigen waarheid, maar om ook steeds meer te ervaren dat jouw overleden dierbaren echt dichtbij zijn.Kitty Vromen schreef het boek 'Zinvol rouwen' met Anne van der Sligte als co-auteur: een autobiografische roman over Kitty's persoonlijke ervaring met rouwen en de dood. www.zinvolrouwen.nl

Episódios

 • Droom Over Toekomst met een nieuwe samenleving

  28/05/2021 Duração: 09min

  In de week van de bloedmaan van 26 mei 2021 droomde ik over de toekomst. Er zijn 2 dingen die mij getoond werden die heel belangrijk zijn. Luister maar.

 • De Lens Vanwaaruit Je Kijkt

  06/04/2021 Duração: 20min

  Anno 2021 zijn we in een 'slechte film' gekomen. Heel de wereld staat op de kop en er is veel angstcultuur. Soms zeggen mensen: "focus je niet op de film die nu levensgroot draait". Dat lukt mij niet, en waarschijnlijk jou ook niet. We kunnen wel wat DOEN om onszelf door deze grote transitie van de aarde te navigeren. Dan dragen we mee aan de oplossing in plaats van het probleem. Wat kunnen we doen? Dit heeft te maken met de LENS vanwaaruit we kijken. Het gaat erom dat je je lens verandert waarmee je focused. 
Je hebt verschillende lenzen. Ik noem er hier drie. Een lens kijkt vanuit angst. Een andere lens kijkt vanuit controle. Maar er is ook een derde lens die echt heel interessant is. Daar ga ik tijdens deze podcast dieper op in. NB in de podcast heb ik het over mijn transitielerares LorieLadd.com. Kijk ook naar mijn andere blogs op kittyvromen.nl die gaan over mijn eigen navigatie tijdens het grote ontwaken.

 • LIED Marieke Van Der Leijé De Ruimte In Mij

  09/11/2020 Duração: 04min

  Voor mijn 60ste verjaardag schreef en zong zangeres Marieke van der Leije dit lied voor mij. Op de foto zie je mijn dochter die de mp3 aanzette en kleinzoon die heel nieuwsgierig was en wel wilde weten wie de zangeres was. Het lied, haar stem, de woorden, hebben mij diep geraakt. Diep diep diep werd ik door haar gezien. Mijn diepte in mij werd belicht. Graag deel ik dit met jou. Wil jij ook dat Marieke voor jou een heel persoonlijk lied maakt? Neem gerust contact met haar op. https://www.mariekevanderleije.nl TEKST Toen ik in mijn diepte aardde, En de vrijheid in mij zag. Had ik niets meer om te vragen, Had ik niets meer om te zijn, Dan wie ik ben. Sinds ik mij naar een ander wende, Met een open hart en blik, Kon ik in mijzelf ervaren, Dit ben jij en dit ben ik. Waar ik ook ben Waarheen ik ook ga Ik zal altijd meer zijn dan ik denk Met wie ik ook zijn zal En waar ik ook sta In welk opzicht ik ernaar kijk Ik weet, de liefde in mij.. Is wie ik ben Is wie ik ben Is wie ben De ruimte in

 • De Snelste Manier om bij Moeilijke Momenten Contact Te Krijgen Met Je Hogere Zelf

  09/11/2020 Duração: 06min

  Een opname uit 2016. Als rouwen je brengt naar de laagste frequenties van ons menszijn is het goed om een makkelijke manier te vinden die jou in verbinding brengt naar een hogere frequentie. Deze frequenties resoneren sterk met je hogere Zelf. Je weet het waarschijnlijk wel, dat als je hiermee verbonden voelt het leven zo lekker luchtig en licht voelt en je hart openstaat. Deze opname vond ik vandaag (9-11-2020)weer. En ik denk dat hij ook heel goed toe te passen is op wat we nu tijdens de corona tijd meemaken. Dan rouwen we ook op allerlei manieren. Wil je graag meedoen met de spirituele kansen die deze tijd met zich meebrengt? Luister niet alleen, maar maak hier elke dag een momentje voor. Doe dit voor jezelf. Alleen jij kan jezelf verlichten.

 • Intentie Licht Van T Universum

  25/03/2020 Duração: 08min

  Overgave is te leren. Hoe kun je jezelf openen voor het grotere dat door jou heen kan stromen en waardoor je in 1 lijn kan komen met je ware Zelf. Het zijn twee stappen die je neemt: Eerst erkennen waar je nu staat in je menselijke ervaring van afgescheidenheid. Dan, stap twee roep je het licht van het universum aan. lk hoop dat het je inspireert om zelf ook eentje in te spreken. Gebruik je eigen woorden en speel het elke dag af. (met dank aan Matt Kahn) Kittyvromen.nl

 • Hoe Staat Mijn Moeder Van Bijna 90jaar In De Coronavirus

  25/03/2020 Duração: 07min

  Soms kun je het beter aan de betreffende kwetsbare doelgroep zelf vragen hoe het voor hen is om als oudere geconfronteerd te worden met alles rondom het corona virus. Ik deed het bij mijn moeder.

 • Een handruk raakt me diep, 4 jaar nadien

  30/01/2020 Duração: 12min

  Bestaat tijd? Of komt alles op zijn juiste tijd? In deze podcast neem ik je mee in mijn ervaring als ik een ambulance geparkeerd zie op een aparte manier. Dat triggerde iets in mij dat op een dieper niveau gezien wilde worden. De ambulance was er om onze zoon naar het hospice te brengen. Hij is op 9 maart 2016 begonnen aan een nieuwe reis.

 • Hfst 44 Doe Iets Goed Met De Dood Van Je Kind

  30/09/2019 Duração: 11min

  In dit geluidsbestand lees ik een hoofdstuk voor uit het boek Zinvol rouwen. Hoofdstuk 44: Doe iets goeds met de dood van je kind. Liefs, Kitty