Sverigesyndromet

 • Autor: Vários
 • Narrador: Vários
 • Editora: Podcast
 • Duração: 25:26:04
 • Mais informações

Informações:

Sinopse

Nya avsnitt varje söndag!Sverigesyndromet är två parallella poddar:- "Sverigesyndromet: Mattias berättar" som är berättelse med självupplevda händelser från 2014 - 2018 inom asylbranschen. - Sverigesyndromet med Mattias Hellström, Galaxia Wallin och Jens Ganman som är diskussioner runt olika händelser från samma tidpunkt.Mattias har arbetat med etablering och drift av asylboenden. Galaxia är personalvetare, journalist, författare och debattör om bland annat yttrandefrihet och hedersrelaterat våld. Jens är författare, satiriker och debattör modererar samtalen som berör politik, civilsamhälle, invandrare, utvandrare och vissa som inte vandrar alls!

Episódios

 • 32. Blir det en ny asylkris 2022

  06/03/2022 Duração: 15min

  Vi står inför oroliga tider i Europa just nu och det kommer oundvikligt påverka oss under lång tid framöver. Jag väljer att ta min inre diskussion ur perspektivet "blir det en ny asylkris?" i det här forumet. Om ni inte orkar lyssna är svaret nej, men avsnittet är kort så har du inget bättre för dig... kör. In och gilla www.facebook,com/sverigesyndromet så blir jag glad och du får uppdateringar.

 • 31. Ersättningsanspråk och återställning

  08/10/2021 Duração: 01h13min

  Sverigesyndromets - Mattias Berättars sista avsnitt om mina år i i arbetet med asylboenden. I det här avsnittet modereras jag av Hanna-Karin Grensman (debattör, skribent, författare m.m) om ersättnignsanspråk och återställning av asylboenden och till viss del hyresrätter. Ett mindre cyniskt avsnitt än många kanske förväntar sig men det är som det är. Det finns också goda skäl till varför förslitningen och skadeorna, ibland också skadegörelsen, är så stor som det är. Enjoy!

 • 30. Samtal med Jens Ganman del 3

  08/12/2019 Duração: 55min

  Tredje delen i en serie om tre samtal med Jens Ganman. Vi diskuterar nutid, framtid, demokrati, samtalsklimat och rent generellt politik. Eller nja, vi försöker prata runt demokrati men vi kanske inte helt har koll på den akademiska definitionen på demokrati men vi gör vad vi kan. Ett underhållande avsnitt i alla fall....

 • 29. Samtal med Jens Ganman del 2 - Jens

  01/12/2019 Duração: 57min

  Äntligen söndag och i veckans avsnitt, som är del två i en kort trilogi med Jens Ganman som gäst, pratar vi om Jens. Vad är Jens drivkraft och får det att bränna till i bröstet, är det en inbyggd rättspatos som slår på full kraft när mobbare är i närheten, har Jens svans eller följare?. Vem är Jens Ganman och vem är Jens Ganman, så mycket vi hinner på 50 minuter i alla fall! Mer om Jens finns i länkarna nedan och glöm inte att rekommendera och dela det här programmet till vänner, ovänner men framförallt SVT.medarbetare, ledarsidor, Annie Lööf, Stefan Löfven, M Damberg, Milhouse, Greider med flera. https://www.facebook.com/jens.ganman https://twitter.com/JensGanman https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Jens%20Ganman https://sv.wikipedia.org/wiki/Jens_Ganman https://www.expressen.se/nyheter/qs/elin-och-joakim-ar-de-nya-opinionsbildarna-tva-extremer/ https://jensganman.wordpress.com/ http://navidmodiri.com/11-jens-ganman/ http://navidmodiri.com/36-mustafa-panshiri-jens-ganman/ https://www.s

 • 28. Samtal med Jens Ganman del 1 - Mattias

  24/11/2019 Duração: 54min

  Första delen i en serie om tre samtal med Jens Ganman. I del ett pratar vi om när jag kontaktade honom första gången våren 2017, vilket person han träffade då och perioden därefter. Det blir en del aktuell politik och annat också...

 • 27. Lagen om skydd mot olyckor

  15/11/2019 Duração: 43min

  I avsnitt 27 pratar jag om när jag, bland andra, arbetade hårt med att förlänga behovet av upphandlade asylboenden i en bransch som var på nedgång mot oundviklig stängning. Under en period var jag troligtvis en mindre omtyckt person hos Migrationsverket, kommuner och kommunägda fastighetsbolag och rätt många räddningstjänster. Ett avsnitt med en del spekulationer men också många intressanta saker. Källor finns på www.facebook.com/sverigesyndromet tillsammans med länkar till artiklar och liknande.

 • 26. Samtal med Jim Frölander om bland annat FIlipstad

  10/10/2019 Duração: 01h56min

  I Filipstad hade vi fyra asylboenden och belastade kraftigt stadsbild, kommun och närområde. I det här avsnittet får jag samtala med Jim Frölander som är integrationsansvarig i Filipstads kommun om vilken påverkan vi gjorde, integration, assimilation, politik och mycket mer! Ett långt men bra avsnitt helt enkelt!

 • 25. 2016 när verkligheten började...

  04/10/2019 Duração: 42min

  I avsnitt 25 pratar jag om vad som hände 2016 som rapporteras idag, jag är sakteliga tillbaka med Sverigesyndromet och berättar vad som hände mig ute i landet under asylkrisåren 2014-2018

 • 24. Ett broderligt samtal

  29/07/2019 Duração: 01h50min

  Många har hört av sig då jag har uppehåll i avsnitten pga flytt och lite semester och hoppas jag ska komma igång. Då jag hade min bror Marcus på besök, som dessutom ville göra ett avsnitt och prata om mig... typ, så får ni här ett "Broderligt samtal" om naivitet, politik och vad jag (enligt min bror) egentligen är cynisk mot. Då jag är storebror har jag tagit mig rätten att avbryta hela tiden... så... Trevlig lyssning på ett sommaravsnitt!

 • 23. Mattias Berättar om egenkontroll

  13/07/2019 Duração: 50min

  Förlåt men detta är faktiskt ett rätt tråkigt avsnitt men jag försöker göra egenkontroll av verksamhet så roligt som möjligt med exempel från driften samt hur det påverkar samhället idag när de asylsökande blivit nyanlända och kommunplacerade. Jag lyckas också göra det här avsnittet till det tredje längsta so far.... Viktiga grejer i alla fall!

 • 22. Mattias berättar om upphandlingar

  06/07/2019 Duração: 46min

  För den som gillar upphandlingar är detta avsnittet en riktig kioskvältare men för er som önskar att ni kunnat sätta stopp för asylboenden för flera år sedan berättar jag hur ni hade kunnat göra....

 • 21. Hat och hyresrätter del 2

  29/06/2019 Duração: 43min

  Jag går tillbaka och förtydligar del 1 med fler exempel och lanserar begreppet "marginalfaktorer" vilket kanske i efterhand borde vara marginalreaktioner eller marginalhändelser men ni förstår när ni lyssnar!

 • 20. Mattias Berättar om hat och hyresrätter del 1

  22/06/2019 Duração: 37min

  Ett (mörkt) avsnitt om hot, granskning av sig själv och hyresrätter, Sveriges krockkudde.... Del 1 av 2.

 • 19. Mattias Berättar om ärliga misstag och lugnet efter stormen

  15/06/2019 Duração: 37min

  Det är ett mellanavsnitt med lite reflektioner efter den stora vågen av öppningar, vardagsproblem, ärliga misstag och rena regelbrott. Informera och var tydlig!

 • 18. Mattias berättar om Kramfors och vikten av kritisk granskning

  08/06/2019 Duração: 39min

  I avsnittet pratar jag om etableringen i Sunnebo, Kramfors, där en familjs om vägrade flytta in på boendet, när jag var tvungen att skicka in en hund för att avstyra slagsmål samt vikten av att kritiskt granska artiklar med ett djupgående exempel ur verkligheten!

 • 17. Mattias Berättar om Åsele, småkommunernas problem och frustration

  02/06/2019 Duração: 40min

  Välkommen till Åsele och idag är jag lite frustrerad, och trött!

 • 16. Mattias berättar om bränder, Bispgården och norrsken

  26/05/2019 Duração: 35min

  I det här avsnittet pratar jag om bränder och mitt egna brandskydd, Bispgården, träffar Runar, öppnar på Gotland och annat.

 • 15. Mattias Berättar om Siljansnäs

  19/05/2019 Duração: 42min

  I det här avsnittet pratar jag om etableringen i Siljansnäs och händelser därifrån som arga jägare, frikyrkan och lite annat.

 • 14. Mattias Berättar - Krisen 2015 började i Nyhyttan

  12/05/2019 Duração: 43min

  För mig började flyktingkrisen 2015 på riktigt den 11 September när jag öppnade ett asylboende på 16 timmar i Nya Nyhyttan....

 • 13. Mattias berättar - Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

  05/05/2019 Duração: 55min

  Mattias och Sheila fortsätter samtalen om Strängnäs och vi försöker hålla oss till dubbelvåldtäkterna med pratar kulturella skillnader, våld, manifestationer och åsiktskorridoren. Ett splittrat men samtidigt tydligt avsnitt, kanske. ISvårt att säga. Trevlig lyssning!

página 1 de 2