Sagen Om Inger Merete Nordentoft

Sinopse

Danmark 1945. I København er skoleinspektør Inger Merete Nordentoft kommet i strid modvind, efter hun har bekendtgjort, at hun venter barn. Da Inger Merete Nordentoft ikke er gift, bryder hun dermed med samfundets opfattelse af etik og moral. I to afsnit fortæller journalist Torben Kloster historien om Inger Merete Nordentoft og det stormevejr, hun havndede i i midten af forrige århundrede.

Episódios

 • Børn skal bære deres skoletaske selv

  "Børn skal bære deres skoletaske selv"

  30/09/2020 Duração: 20min

  Hvornår skal forældre træde til, og hvornår skal børnene klare sig selv i skolen? I foråret udkom en satirebog om forældreskab: ‘Hvorfor skal skoletasken være så tung?’ Hør KLFnet’s podcast, der udspringer af bogen. Om dukseordning, dannelse – og at forældre skal huske, at det ikke er dem, der er i fokus.

 • Valg i DLF: Dagen derpå!

  Valg i DLF: Dagen derpå!

  04/12/2019 Duração: 15min

  Københavns Lærerforening fik ikke valgt alle tre københavnerkandidater til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, som foreningen ellers havde sat alle kræfter ind på. Hvordan ser KLF's formand på resultatet og hvordan har de tre kandidater det dagen derpå?KLFnet har formand Lars Sørensen i studiet til en snak om valgresultatet.

 • KANDIDATERNE: Inge Thomsen

  KANDIDATERNE: Inge Thomsen

  19/11/2019 Duração: 09min

  Inge Thomsen er næstformand i Københavns Lærerforening og stiller op til Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse for første gang. I denne podcast kan du komme tættere på Inge Thomsen og høre, hvorfor hun mener, at der skal arbejdes mere på at samle fagbevægelsen på landsplan. Inge Thomsen giver også sine bud på, hvordan inklusionsdagsordnen bedre kan tackles.

 • KANDIDATERNE: Katrine Fylking

  KANDIDATERNE: Katrine Fylking

  19/11/2019 Duração: 09min

  Katrine Fylking er lærer og bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening. Hun stiller op til Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse for første gang. I denne podcast kan du få et kort indblik i Katrine Fylkings syn på styring og kontrol i skolen og høre, hvad hun tænkte, første gang hun gik på talerstolen til DLF's kongres.

 • KANDIDATERNE: Kjell Nilsson

  KANDIDATERNE: Kjell Nilsson

  19/11/2019 Duração: 10min

  Kjell Nilsson er bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening og genopstiller ved valget til Hovedstyrelsen i DLF. I denne podcast kan du høre, hvorfor Kjell fastholder sin nej-kurs, som han lagde under OK18. Hvordan mener Kjell, at lærerne igen får en overenskomstaftale, der ikke er dikteret ved lov?

 • Ny lokalaftale i København: Bedre tider på vej?

  Ny lokalaftale i København: Bedre tider på vej?

  20/06/2019 Duração: 27min

  I en aktuel podcast har redaktør Jan Klint besøg af KLF-formand Lars Sørensen og næstformand Inge Thomsen til en samtale om den nye lokalaftale. Undervejs bryder skolelederformand Jeanne Jacobsen ind med sit syn på den nye aftale, og vi skal høre hvordan nogle lærere ser på de nye rammer. Lyt med og bliv klogere på Københavns nye lokalaftale for lærerne og børnehaveklasselederne.

 • Ny i skolen: De unge lærere 2:2

  Ny i skolen: De unge lærere 2:2

  06/06/2019 Duração: 24min

  I denne podcast samler vi vores tre unge lærere i KLFnet's studie for at tale om de uundgåeligestartvanskeligheder man oplever som nyuddannet folkeskolelærer. De elsker deres job i den københavnske folkeskole, men det er også et hårdt arbejde. Hør dem delederes erfaringer og råd til, hvordan man overvinder den svære overgang frastudietiden.

 • Ny i skolen: De unge lærere 1:2

  Ny i skolen: De unge lærere 1:2

  06/06/2019 Duração: 29min

  I denne podcast skal du møde tre unge lærere, som på trods af de uundgåeligestartvanskeligheder elsker deres job i den københavnske folkeskole. Hør dem delederes erfaringer og råd til hvordan man overvinder den svære overgang frastudietiden.

 • Tema: Pissedårlig undervisning

  Tema: Pissedårlig undervisning

  24/01/2019 Duração: 32min

  Er undervisningen i folkeskolen pissedårlig? Har du som lærer leveret pissedårlig undervisning? Hvorfor? Mandag 7. januar inviterede Københavns Lærerforening til et aftenarrangement med deltagelse af Alexander von Oettingen, Knud Romer og Anders Bondo Christensen. Det blev alt andet end kedeligt. Det gør måske lidt ondt at nå frem til graden af sandhed ved italesættelsen af temaet ”pissedårlig undervisning”. Et tema, der er mere relevant end nogensinde, da folkeskolen i disse år udsættes for et sandt bombardement af kravspecifikationer, standardisering og didaktiske buzzwords opfundet langt væk fra virkeligheden i klasselokalet. Er elever og lærere blevet små brikker i et større spil om at opnå mest produktivitet til gavn for søjlediagrammer og vækstprognoser? Har skolereformen eroderet alle former for sund undervisning med tid til kvalitet og ikke kvantitet? Lyt til podcasten om ”pissedårlig undervisning” og døm selv.

 • Projekt Diskrimination

  Projekt Diskrimination

  19/12/2018 Duração: 16min
 • Studiedrømme vs. Virkelighed 1:2

  Studiedrømme vs. Virkelighed 1:2

  11/10/2018 Duração: 20min

  Hvad får nyuddannede lærere til at stoppe i folkeskolen? Hvorfor oplever mange nyuddannede lærere et reelt praksischok, når de forlader seminariet og møder virkeligheden i folkeskolen? Det har journalist Lasse Klinke sat sig for at finde svar på i denne mini-podcast i to dele.

 • Studiedrømme vs. Virkelighed 2:2

  Studiedrømme vs. Virkelighed 2:2

  11/10/2018 Duração: 22min

  I andet afsnit af mini-podcasten om nyuddannede læreres flugt fra folkeskolen møder vi nogleaf de unge lærere, som har sagt farvel til et liv i folkeskolen. Vi hører, hvilke årsager der ertil, at man som ung lærer siger stop, og vi får bundet en sløjfe på nogle af de ting, vi blevklogere på i første afsnit.

 • Husker du Lærerrådet?

  Husker du Lærerrådet?

  28/09/2018 Duração: 22min

  Tag med journalist Lasse Klinke tilbage til fortiden, hvor lærerne på skolen havde stor medbestemmelse på skolens liv - i stort og småt. Dengang der var noget, som hed Lærerrådet. Hvad besluttede de, hvad diskuterede de, og hvor blev Lærerrådet egentlig af?

 • Frikvarterets historie

  Frikvarterets historie

  28/06/2018 Duração: 18min

  Frikvarteret er en pause. Fra undervisningen i hvert fald. Samtidig er det er en forsmag på det virkelige liv. Et livtag med verden udenfor de trygge rammer i klasseværelset. Skolegården er både stedet, hvor der foregår mobning, og stedet hvor man finder sine bedste venner.Lyt til frikvarterets historie, fortalt på cirka et kvarter, hvor vi spoler helt tilbage til de første tegn på pause i undervisningen. Skolehistoriker Anne Katrine Gjerløff fortæller om udviklingen fra de spæde tegn på frikvarterer og skolegårde, frem den kønsopdelte skolegård, som var det gængse op mod den sidste halvdel af 1950’erne. Desuden kan du møde Bjarne og Ruth, som sidder sammen og mindes deres tid i skolegården tilbage i 1950’erne og 1960’erne. Hvordan man spillede S eller K, hvordan det var sejt at ryge - og den voldsomme mobning af folk, der var lidt anderledes.

 • Når de drikker derhjemme

  Når de drikker derhjemme

  11/06/2018 Duração: 18min

  Hvad gør du som lærer, hvis du har mistanke om, at en af dine elevers forældre drikker for meget? Det er ikke altid lige til at se på et barn, om det mistrives - i denne podcast kan du høre Ronja fortælle, hvordan det var at vokse op med en far, som drak. Ann Provis, der er faglig leder hos De Drikker Derhjemme, giver gode råd til, hvordan man tager de svære samtaler med børnene og deres forældre. Produceret af Torben Kloster. Redaktør: Jan Klint Poulsen

 • Nordentoft-sagen 2:2

  Nordentoft-sagen 2:2

  29/12/2017 Duração: 33min

  I andet afsnit i 'Nordentoft-sagen' taler vi med hende, det hele startede med. Datteren Kirsten fortæller om sin mor, og vi hører om alt det, som hele sagen overskyggede. Frøken Nordentoft var en fremsynet pædagog og kunne være endt som landets undervisningsminister.

 • Nordentoft-sagen 1:2

  Nordentoft-sagen 1:2

  19/12/2017 Duração: 28min

Informações: