Teslapodden

Informações:

Sinopse

Teslapodden handlar om allt som kretsar kring företaget Tesla. Vi snackar om teknik, elbilar, energi - och så klart - allt som har med Elon Musk att göra. I studion Anders Willstedt och Fabian Ruben.

Episódios

 • Så byggs Apples elbil

  Så byggs Apples elbil

  31/01/2021 Duração: 01h22min

  Volkswagen körde om alla och gjorde en elbil till Sveriges mest sålda bil, trots att återförsäljarna hellre verkar vilja sälja bilar som brummar. Nytt år och nya regler – vi hjälper dig med tajmingen i regeringens nya djungel av förmånsvärden. Och är det mer än lösa rykten nu - är Apple äntligen på gång att bygga en iCar?Och slår Anders och Alfred vad: Vilket blir den biltillverkare som säljer flest elbilar år 2025 av Volkswagen och Tesla?

 • BMWs revansch - här är fossilbilsdödaren iX3

  BMWs revansch - här är fossilbilsdödaren iX3

  16/12/2020 Duração: 01h11min

  Denna vecka pratar vi om BMWs väg in i elbilsmatchen! Vi har provkört nya BMW iX3 och lät dessutom en helt vanlig potentiell kund klämma och känna på den. Vi hör vi om hur Volvos VD plötsligt blivit elbilsfrälst, och så har vi fått mail med en genial matte-formel från en av landets ledande vindkraftsexperter!

 • Industriprojektet som gör elbilen 100% grön

  Industriprojektet som gör elbilen 100% grön

  01/12/2020 Duração: 01h22min

  Vi lyser upp i vintermörkret genom att prata om Volkswagen ID3 och kommande ID4! Vi pratar om Sveriges största industrisatsning genom tiderna - LKAB ska göra stål- och järnproduktion helt koldioxidneutralt! Och Volvo gör slut med sin största återförsäljare.… också har i breaking news…. Bilar med sladd kan verifiera att det blir Joe Biden som blir president i USA!

 • Vi möter Elon Musk

  Vi möter Elon Musk

  16/11/2020 Duração: 01h24min

  I veckans avsnitt hör vi om den kinesiska elbilen Nio som på allvar ska in i Europa. BMW har börjat komma på banan och presenterar nu sin nästa elbil - BMW iX. Dessutom hör vi om volvos storsatsning på elektriska lastbilar också har Elon Musk varit i Sverige, och gissa vem som fick träffa honom!?

 • Fiat släpper äntligen elbil - var är taket?

  Fiat släpper äntligen elbil - var är taket?

  01/11/2020 Duração: 01h19min

  I veckans avsnitt pratar vi om svensk dubbelmoral i klimatfrågan. Fiat lyser upp höstmörkret genom att släppa specen på sina elbilar - inte minst deras nya elbilscabriolet! Med Teslas efterlängtade beta kör elbilarna sig själva… eller? Och missa inte när Anders och Fabian gör bort sig efter att praktikant Alfred utmanar dem på elbilsquiz.

 • Vi testar VW ID3 och allt om Battery Day

  Vi testar VW ID3 och allt om Battery Day

  13/10/2020 Duração: 01h13min

  Vi pratar om nya återkallandet av Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge. Dessutom har vi provkört Volkswagen ID3 och Tesla har haft sitt Battery-day-event. Mercedes kommer med en ny bottenplatta som ska bereda plats för en hel rad nya elbilsmodeller. Och så hör vi om elbilsbranden - som inte fanns!

 • Hur länge håller ett elbilsbatteri?

  Hur länge håller ett elbilsbatteri?

  20/09/2020 Duração: 01h12min

  I veckans avsnitt möter vi en ny röst - praktikanten Alfred hänger med oss och diskuterar Volvos avgasfuskande, det uppdaterade svenska bonus-malus-systemet och hybrider. En ny studie avslöjar hur länge elbilsbatterier håller. Dessutom en ny fullspäckad elbil från Lucid Motors också hör om Elon Musks storslagna planer på tankestyrda grisar.

 • Mineralexperten: Snart bryts Svenskt litium till elbilsbatterier

  Mineralexperten: Snart bryts Svenskt litium till elbilsbatterier

  06/09/2020 Duração: 01h08min

  En lyssnare hörde av sig och undrade om de metaller och grundämnen som används i elbilar. Vi har därför bjudit in en en expert på gruvbrytning och gräver ned oss i ämnet! Nissan ger upp ChadeMo-laddstandarden. Fabian har elbilssemetrat i Sverige och anders förbereder flytten till Sverige.

 • Exklusivt: Polestar-ledningen svarar på lyssnarnas frågor

  Exklusivt: Polestar-ledningen svarar på lyssnarnas frågor

  10/08/2020 Duração: 01h33min

  Mitt i sommaren dyker Bilar Med Sladd upp igen för att förgylla er semester! Denna vecka pratar vi om Teslas nya projekt som man kallar Palladium. Teamet bakom Polestar 2 svarar på lyssnarnas frågor. Håller elbilar egentligen för sand? Och kan Anders försvara sig mot en inbrottstjuv med hjälp av en skruvdragare?

 • Exklusivt: Vi kör Polestar 2 och pratar med Polestars VD Thomas Ingenlath

  Exklusivt: Vi kör Polestar 2 och pratar med Polestars VD Thomas Ingenlath

  06/07/2020 Duração: 01h28min

  Denna vecka ägnar vi oss helt åt Volvokoncernens första elbil åt vanligt folk, Polestar 2. Bilar Med Sladd blev bland de första i Sverige att provköra den och fick dessutom en exklusiv intervju med Polestars VD Thomas Ingenlath. Hur är relationen till Volvo? Hur går samarbetet med Google? Och är han trött på att Polestar jämnt blir jämfört med Tesla?

 • Så väljer du rätt laddbox

  Så väljer du rätt laddbox

  28/06/2020 Duração: 01h07min

  I veckans avsnitt hör vi om Volkswagens nästa elbil, ID.4, Nissans europeiska elbils-satsning och Preems utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil. Dessutom mängder av lyssnarbrev: Vilken laddbox ska man egentligen välja? Och varför gillar vi inte hybrider?

 • Hur fungerar vindkraft?

  Hur fungerar vindkraft?

  31/05/2020 Duração: 01h09min

  Äntligen har solen hittat fram till våra breddgrader. Men också vinden blåser! Vi ägnar hela avsnittet åt Vindkraft! Hur kan vinden egentligen skapa el som vi kör våra bilar på? Är det egentligen miljövänligt? Vår gäst Daniel Kulin rätar ut frågetecknen.

 • Hur fungerar solceller?

  Hur fungerar solceller?

  17/05/2020 Duração: 01h24min

  I denna veckas avsnitt pratar vi solceller! Hur fungerar de och är de verkligen miljövänliga? Vi gästas av två solcellsexperter och reder ut hur smart det egentligen är att investera i en solceller på sitt hus. Dessutom hör vi om ett potentiellt batterigenombrott och Anders har fått skäll av sin knädoktor.

 • Kan elbilister äta kött?

  Kan elbilister äta kött?

  03/05/2020 Duração: 01h13min

  Hur dåligt är det egentligen att äta kött? Bilavgaser kan eventuellt göra coronaviruset farligare. Volvo miljardsatsar på bränsleceller. Michel moore är i ropet med ny dokumenter - men vad kan han om elbilar egentligen? Och hur är det egentligen - är det inte bättre att behålla sin gamla fossilbrännare istället för köpa en sprillans elbil?

 • Hur länge håller en elbil?

  Hur länge håller en elbil?

  21/04/2020 Duração: 01h01min

  Denna vecka hör vi om nya elektriska Fiat 500, utvecklingen av Northvolts batterifabrik, Fords snabbladdarnätverk, ID3 och Cybertruck. Dessutom massor av lyssnarfrågor och Fabian har mer information om Teslas respiratorer. Hur länge håller en elbil? Och denna vecka syndar Anders - och spelar in från en dieseldriven husbil.

 • Så många elbilsmil kör du på ett varv vindkraft

  Så många elbilsmil kör du på ett varv vindkraft

  07/04/2020 Duração: 01h21min

  Bilar med sladd gör en heroisk insats för att få Tesla-respiratorer till Sverige. Toyota storsatsar på elbilar - eller? GM har nu äntligen lanserat sin batteri-driv-lina. Och så har vi tagit reda på hur många mil kan du köra med din elbil på ett varv med ett vindkraftverks rotorblad!

 • Coronafritt avsnitt om Fiats elbilssatsning

  Coronafritt avsnitt om Fiats elbilssatsning

  22/03/2020 Duração: 01h17min

  Så här i Corona-tider dyker Bilar Med Sladd upp, fullspäckat med elbilsnyheter! Audi, Fiat och Volkswagen kommer med nya elbilar. BMW och Mercedes styr om mot hybrider. Och så har oljepriset sjunkit rejält - vad betyder det för elbilsförsäljningen? Vi svarar på lyssnarbrev och får höra vad konsultfirman McKinsey spår om framtiden för elbilar i Europa. Och... börjar vi inte bli lite trötta på att höra om Corona nu?

 • Avsnitt 100!

  Avsnitt 100!

  08/03/2020 Duração: 01h03min

  I vårt hundrade avsnitt gör vi en tillbakablick över de snart fyra år som vi poddat om elbilar och framtida resande. Vad trodde vi då och hur blev det egentligen? Fabian och Anders tittar tillbaka på våra tidigare 99 avsnitt och funderar på hur bra vi egentligen är på att förutspå framtiden!

 • Vi behöver prata om Teslas försprång

  Vi behöver prata om Teslas försprång

  23/02/2020 Duração: 01h10min

  I denna veckas avsnitt pratar vi Teslas försprång - håller företaget på att bli för bra för sitt eget bästa? Ferrari ryktas bygga en elbil och Renault Zoe säljer så det står härliga till. Vi pratar om hur länge elbilsbatterier håller och hur ska man egentligen återvinna dem?Vi har elbilsnyheter från regeringen och Anders Tesla har gått sönder.

 • Skåda’n! Nu kommer el-Skodan!

  Skåda’n! Nu kommer el-Skodan!

  10/02/2020 Duração: 01h11min

  I säsongsstarten av Bilar med sladd har vi ett knökfullt avsnitt: Nya el-skodan har presenterats! Volvo Cars anklagas för avgasfusk. Laddnätverket Ionity chockhöjer priserna på laddning - är det bra eller dåligt? Hur övertygar man hyresvärden eller bostadsrättsföreningen om att sätta upp elbilsladdare? Och är det fler olyckor med elbilar än med en fossilare?

página 1 de 6