Republikpodden

Informações:

Sinopse

RePublik Audience Sweden är ett svenskt centrum för publikutveckling. Vi arbetar för att fler ska ha en plats i det offentliga kulturlivet. Vi tror att det är avgörande för ett kreativt och socialt hållbart samhälle. RePublik samverkar med aktörer som tar mångfald och publik som utgångspunkt för sin verksamhetsutveckling.Förändring kräver engagerat ledarskap. Därför är vårt huvudfokus utveckling av kulturlivets ledare och organisationer. Vi arbetar med omvärldsbevakning, kunskapsdelning och fortbildning med fokus på det vidgade deltagandets praktik. Vi arbetar genom nätverk, regionalt och nationellt, i Norden och i Europa.

Episódios

 • Intervjuar Andrew McIntyre

  Intervjuar Andrew McIntyre

  02/04/2019 Duração: 13min

  Vilken nytta kan vi ha av segmenteringsmodeller? Hur ska vi använda dem? Andrew McIntyre arbetar på konsultföretaget Morris Hargreave McIntyre, som är en av världens ledande organisationer inom kultursegmentering. Under 2015 genomförde de studien Audience Atlas Sweden i samarbete med Stockholms stad, som är den hittills största kartläggningen av svensk publik, som tittar på både den befintliga och potentiella publiken. Här hör du honom berätta om segmenteringsmodellen och hur kulturinstitutioner kan arbeta för att nå andra besökare än sin kärnpublik.

 • intervjuar Lisa Baxter

  intervjuar Lisa Baxter

  10/09/2018 Duração: 30min

  intervjuar Lisa Baxter by RePublikPodden

 • intervjuar Steven Hadley,

  intervjuar Steven Hadley,

  14/07/2017 Duração: 14min

  RePublikPodden har träffat Steven Hadley, forskare och konsult inom kulturområdet. Steven intresserar sig för frågor som rör demokrati och demokratisering av kulturen. Är kulturen "available" eller "accessable"?

 • intervjuar Heather Maitland

  intervjuar Heather Maitland

  13/04/2017 Duração: 14min

  Här kan du lyssna på en intervju med Heather Maitland, en av förgrundsgestalterna inom publikutvecklingsområdet.