Vad Har Du På Dig? - Ett Poddprogram

Informações:

Sinopse

Programmet handlar om ungt mode, skönhet och trender. Från underkläder till överrockar, smycken och accessoarer. Ansvarig utgivare: Lotta Mossberg

Episódios

 • Höstmodet

  Höstmodet

  24/08/2013 Duração: 49min

  Elin och Flora tittar närmare på hur modet kommer att se ut till hösten. Vilka färger, snitt och material är klassiska för årstiden? Tjejerna tipsar om hur man rensar garderoben för att göra plats för nytt och berättar vad de själva planerar för inköp. De intervjuar också Annika Norman som är moderedaktör på en större svensk modetidning. Hon berättar om vad som gäller till hösten och vilka plagg man bara måste ha i garderoben.

 • Vad gör mode med människan?

  Vad gör mode med människan?

  17/08/2013 Duração: 47min

  Hur påverkar kläder oss i vardagen? Hur viktigt är det att uttrycka sin stil genom mode? Elin och Flora pratar utseendefixering och varför vi så ofta inte vågar klä oss som vi verkligen vill. De tittar på modevärldens ideal och ser på hur vi alla påverkas av mode oavsett om man är intresserad av det eller ej. Gästar programmet gör sveriges enda doktor i modevetenskap nämligen Philip Warkander som skrivit en avhandling om samspelet mellan stil, sexualitet och kön.

 • Accessoarer!

  Accessoarer!

  10/08/2013 Duração: 48min

  Ett program om allt det lilla extra. Vad är kläder utan skor, väskor eller smycken? Elin och Flora tittar närmare på de alltid så viktiga accessoarerna och vad de kan göra för att komplettera en stil. I intervjustolen har tjejerna Jennie Ellen som är utbildad skodesigner med eget märke. - Man kan aldrig ha för många par skor, säger Elin.

 • Mode i grunden

  Mode i grunden

  03/08/2013 Duração: 46min

  Vi tittar in bakom kulisserna i modevärlden. Hur tar man ett plagg från idé till färdig produkt? Hur går processen till och vilka är egentligen inblandade? Elin och Flora pratar mönsterpassning, tillskärning, skrädderi och design. Elin delar med sig av sina erfarenheter vid symaskinen och hur hon en gång råkade sig in sig själv i en klänning. Som gäst har tjejerna ingen mindre än Maria Nordenson-Carlgren. Maria är Sveriges främsta mönsterkonstruktör och har jobbat för modebranschens toppmärken.

 • Smink och hår!

  Smink och hår!

  27/07/2013 Duração: 51min

  Mode är ju så mycket mer än kläder. I det här avsnittet tittar Elin och Flora på vad smink och hår kan göra för utseendet. Vad gör en bra vardagssminkning, och hur glammar man up sig till festen? De pratar om allt från foundation till permanent make-up tatuering. Gästar studion gör make-up artisten och sminkskribenten Helena Rönnblad som ger sina bästa tips för en bra make-up. - Att sminka sig snyggt kan vara rätt svårt och alla ansikten är olika så därför ville vi göra ett helt program om bara just make-up, säger Flora.

 • Modejobben vi drömmer om

  Modejobben vi drömmer om

  20/07/2013 Duração: 42min

  Mode som jobb! Elin och Flora tittar på alla de jobb som modebranschen har att erbjuda. Vilka jobb verkar roliga, vilka verkar slitiga. Elin berättar om hur hon kom in i branschen och tjejerna tittar närmare på hur man bäst går tillväga för att få in en fot. De intervjuar Angelina Bergenwall som är ung modefotograf och som har börjat bygga sig ett namn i branschen.

 • Hitta din egen stil!

  Hitta din egen stil!

  13/07/2013 Duração: 43min

  Elin och Flora tar grepp om begreppet stil. De pratar om de olika stilar de gått igenom och hur de hittade sina egna uttryck. De tittar närmare på hur man faktiskt ska gå tillväga för att hitta sin egen stil och hur man rensar ut och fyller på nytt i garderoben. De frågar sig också: Hur ska man våga klä sig som man vill? Gästar programmet gör ingen mindre än stylisten Madelene Billman. - Madelene är verkligen en inspiration när det gäller att våga uttrycka sin stil, säger Flora Wiström.

 • Välkommen till vintagevärlden!

  Välkommen till vintagevärlden!

  06/07/2013 Duração: 47min

  Elin och Flora tar en titt på vintagemode. Flora rekommenderar de bästa butikerna, hur man hittar det man söker och ger en hel del smarta gör-det-själv tips. De pratar fördelar och nackdelar med vintagemode och frågar sig varför det är så populärt just nu. Som gäst har de ingen mindre än Sveriges mesta expert på vintage, nämligen Elsa Billgren.

 • Modebloggarnas makt

  Modebloggarnas makt

  29/06/2013 Duração: 36min

  Programledarna Elin och Flora djupdyker ner i bloggvärlden. Vilket inflytande har egentligen modebloggarna på modevärlden? Hur mycket påverkar bloggarna vad som säljer, vad som blir trendigt och vad som är inne eller ute. Tjejerna intervjuar bloggdrottningen Fanny Lyckman som berättar hur hon ser på sin roll som trendsättare.

 • Vem är vem och vad har de på sig?

  Vem är vem och vad har de på sig?

  15/06/2013 Duração: 38min

  Modebloggarna Elin Östman och Flora Wiström tar plats bakom mikrofonen och pratar ungt mode, skönhet och trender. Tjejerna går igenom allt från underkläder till överrockar, smycken och accessoarer. De ger tips och inspiration och försöker komma underfund med varför mode alltid är så aktuellt och viktigt. I första programmet lär vi känna programledarna Elin och Flora och får veta vad de har på sig... Podden blir tillgänglig på lördag klockan 14