Skapa Skillnad

Informações:

Sinopse

Fyra av Sveriges största bloggare och influensers har startat ett unikt samarbete för att bekämpa näthat. Det är Alexandra Kissie Nilsson, Caroline Roxy, Madeleine Bitici och Lisa Ankarman som tillsammans med Katri Lindgren, VD på Blogfame och Therése Modig från Brave Media, driver den nya plattformen mot näthat skapaskillnad.nu Utöver plattformen produceras även Skapa Skillnad Podden i samarbete med MTG Sverige och I Like Radio där du kommer bloggarna närmre än någonsin. Hör när tjejerna själva berättar vilka kommentarer dom får om dagarna och vad gör du när någon skriver att dom önskar livet av dig? Skapa skillnad är ett non profit-projekt med syfte att informera om näthat och förändra klimatet på sociala medier. Bakom projektet står Nordens största nätverk inom sociala medier med över 54 000 medlemmar. Producent Robin Calmegård. Executive Producent Therése Modig

Episódios

 • Minns du 17-åriga Kissie?

  23/07/2016 Duração: 37min

  I säsongsavslutningen av Skapa skillnads första säsong är Alexandra ensam i studion och berättar om de första åren med sitt provocerande, stökiga blogg-alter ego Kissie. Hon svarar också på frågor från Snapchat och så får hon påhälsning av cheferna...

 • Sexkritik i dokusåpor

  17/07/2016 Duração: 33min

  Objektifiering och sexistiska kommentarer. Dokusåpan som har fått kritik för att visa en förlegad kvinnosyn. Får deltagarna behandla varandra hur som helst. Hur påverkas tittaren av språket och kvinnosynen i programmen och hur stort ansvar bär TV-kanalen egentligen? Kring dagens ämnen finns starka åsikter och Madde får ångest om dom gick på för hårt.

 • Lisas story

  10/07/2016 Duração: 14min

  I veckans avsnitt får du lära känna en av våra fyra influencers lite närmare. Hör Uppsalatjejen Lisa Anckarman berätta sin historia om hur allt började, vad som inspirerat och påverkat henne mest i livet - och vilka som betyder allra mest.

 • Skönhetsoperationer

  03/07/2016 Duração: 28min

  En eller två BH-storlekar större, ny haka, lite mindre fett på magen och en annan form på näsan. Vad får oss egentligen att lägga oss under kniven för att förändra kroppen vi föddes i? Är det värt det? Och vad var det egentligen som fick Alexandra att fixa brösten?

 • Nakenhet på nätet

  26/06/2016 Duração: 24min

  Är det mer ok att en kille lägger upp en avklädd bild på nätet än en tjej. Kissie berättar om nakenbilderna som kom ut på nätet och vågar tjejerna gå osminkade? Hör den nakna sanningen i veckans avsnitt!

 • Prestationsångest

  19/06/2016 Duração: 25min

  Den är ständigt närvarande och tar sig alltid olika former; pressen på dig själv. Kraven på att klara av, hinna med, vara snygg, hålla kontakten och aldrig göra fel. Ingen dömer en så hårt som en själv och det är just prestationsångest som avhandlas i Skapa skillnad-podden den här veckan.

 • "Alla har väl rätt till en åsikt?"

  11/06/2016 Duração: 17min

  Vad är skillnaden mellan hat och åsikt? Var går gränsen? Kissie berättar när hon själv näthatade och hur kan du som föräldrar sätta gränser.

 • "Jag ska döda dig, vänta bara"

  02/06/2016 Duração: 22min

  "Du och din fula polackhora till syster borde åka tillbaka till ghettot i Polen där ni hör hemma. Jag hoppas du blir gruppvåldtagen och att någon skär upp din hals. Du är för smal. Alltså helt ärligt, vad är det där för fula ögonbryn?" Det här är faktiska kommentarer som bloggare får utstå varje dag. I första avsnittet av Skapa Skillnad-podden berättar Alexandra ”Kissie” Nilsson, Caroline Roxy, Madeleine Bitici och Lisa Anckarman om värsta näthatet som dom har fått. Tjejerna pratat också om Vad är näthat? Vad går gränsen och varför hatar man?