Creepypodden I P3

Informações:

Sinopse

Sveriges kusligaste podd, där du hör nätets och lyssnarnas bästa skräckhistorier och vandringssägnerAnsvarig utgivare: Louise Welander

Episódios

  • Avsnitt 239: Värre och värre

    31/03/2024 Duração: 01h08min

    Det börjar med jobbpendling men slutar i den hemskaste tänkbara ensamheten. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. I veckans avsnitt av Creepypodden försöker vi oss på att berätta historier som går från det kusliga till det rent outhärdliga. Men är det outhärdliga att höra för oss samma som det outhärdliga att höra för er? Det finns bara ett sätt att ta reda på det – genom att lyssna.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Creepypodden Live: Tio svenska storys IX

    26/03/2024 Duração: 01h02min

    En resa genom Sverige och tiden i spöklighetens tecken. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Den 23 mars 2024 arrangerade Sveriges Radio sin årliga Poddfest, där poddar och deras lyssnare möts på Fotografiska i Stockholm. Creepypodden kom utrustad med något ni brukar gilla som allra bäst – tio svenska storys. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 238: Liminala rum

    17/03/2024 Duração: 01h05min

    Gränsland, portaler, vortex kalla det vad du vill, skrämmande är det oavsett. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. På senare år har en viss sorts bilder börjat publiceras allt oftare på nätet. De visar platser som tycks ligga precis mellan vår vanliga tillvaro, och någonting annat, okänt. Och just här är det många märkliga saker som händer. I veckans avsnitt hör ni om dem – på sjukhus, inom AI och i förorten. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Poddtips: P3 Serie – Arvet

    13/03/2024 Duração: 01min

    Emma återvänder till sin hemby i Hällero för att hämta ett arv. Väl på plats konfronteras hon med sitt förflutna i en naturmystisk sekt och misstankar väcks kring brodern Henriks mystiska död. I thrillerserien Arvet från P3 Serie får vi följa 23-åriga Emma när hon återvänder till sin hemby Hällero för att hämta ett arv. Där konfronteras hon med sin traumatiska uppväxt i en naturmystisk sekt som dyrkar vargar.Snart blir hon indragen i en farlig värld av offerceremonier, maktkamp och plötslig passion med sektens kronprins Jerker. I takt med att Emma möter sitt förflutna, väcks misstanken om sektens roll i hennes brors mystiska död.Arvet är en ljuddramaserie i fem delar och kretsar kring vår längtan efter samhörighet och vad vi är villiga att offra för att få tillhöra en gemenskap. I rollerna hörs skådespelare som Sara Shirpey, Alexandra Rapaport och Adam Pålsson.P3 Serie producerar spänningsdrivna ljuddramaserier inom genrerna krim, thriller och skräck.

  • Avsnitt 237: Hon håller en apelsin

    03/03/2024 Duração: 01h12min

    Från författaren till Slottsvakten en av Reddits största klassiker. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Redditanvändaren Inaaace, som egentligen hette Milos Bogetic, har gått bort. För Creepypoddens lyssnare är han mest känd som författare till historien ”Slottsvakten” (avsnitt 55), men störst genomslag och framgång fick han med den flerdelade historien ”Hon håller en apelsin”, som senare också blev en bok. I veckans avsnitt – som vi gör som hyllning till Milos – hör ni historien i sin helhet, uppläst av Jack Werner och Michael Forsberg.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 236: Lämnad utan svar

    18/02/2024 Duração: 01h11min

    I varje gåtfullt försvinnande finns de som blivit lämnade. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Italienska fysiker på 1930-talet, bilentusiaster i Falkenberg och hårdrockare i Jönköping – alla har de något gemensamt. I veckans avsnitt av Creepypodden hör vi historier om hur eftervärlden hanterar och försöker förstå vad som hände när någon de brydde sig om plötsligt gick upp i rök.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 235: Mysterium III

    04/02/2024 Duração: 01h04min

    Stjärnorna på natthimlen blir allt färre, men frågetecknen bara fler. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Människor försvinner eller dyker upp från ingenstans, och andra går runt och grubblar i hemlighet på saker som hände för decennier sedan. Mysterier är svåra att släppa, eftersom vare sig att leva utan svar eller att acceptera de svar som getts går att föreställa sig. Men ändå måste vi leva med dem – berättelserna vi hör i veckans Creepypodden.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 234: Det där du aldrig kunnat glömma

    21/01/2024 Duração: 01h10min

    För stort för att glömma, för litet för att prata om. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Det finns en särskild sorts historier som ofta återkommer i Creepypoddens inkorg, om sådant människor har varit med om som faller precis mellan gränserna för en märklig anekdot och en spökhistoria. Just dessa berättelser kan ibland vara de allra mest minnesvärda, eftersom de visar att något mer finns gömt bakom kulisserna. I veckans Creepypodden hör vi några av dem.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 233: Inte som det verkar

    07/01/2024 Duração: 01h13min

    Den som dömer hunden efter håren riskerar bli utan en bästa vän. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Det finns så många sätt det första intrycket kan bedra på. En ljuv midsommarnatt kan i efterhand visa sig fruktansvärd, ett fornfynd i en åker kan visa sig vara en förbannelse, och till och med rådjur kan ha hemligheter ingen kunnat ana hos dem. I veckans Creepypodden hör vi hur.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 232: God fortsättning

    24/12/2023 Duração: 01h09min

    Efter vissa julfiranden är det svårt att föreställa sig en fortsättning. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Ett sådant hör vi om i veckans avsnitt av Creepypodden, som handlar om händelserna som förändrar allt – som inte går att ignorera. Ljudinspelningarna, ens kropps nedbrytning och offren man gör för att själv leva vidare, alla kan de innebära en brytpunkt. Och några av de kusligaste stunderna i ens liv.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 231: Kurragömma

    10/12/2023 Duração: 01h05min

    En lek som snabbt kan bli på dödligt allvar. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. När man ligger och sover i sin bil, och plötsligt hör steg på väg åt ens håll. När man ser ett barnprogram, där gömställena inte verkar så trevliga. När man gömmer sig under sängen, och golvet plötsligt viker under en. Kurragömma kan snabbt bli otrevligt – det räcker med att man aldrig hittas, eller att fel person hittar en. I veckans Creepypodden hör ni vad som händer då.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected]

  • Avsnitt 230: Folktrons hemligheter

    26/11/2023 Duração: 01h05min

    Kvarnar, gravhögar och berghällar överallt göms vittnesmål om svunna tider. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. I Creepypoddens inkorg landar ofta berättelser om lokala spökhistorier som annars kanske inte hade nått utanför orten där de är kända. I veckans avsnitt berättar vi några av dem, men också historier om vad innerstadsskolor och skidbackar kan dölja.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 229: Slutet sällskap

    12/11/2023 Duração: 01h07min

    Hur går du helst under ensam, eller med sällskap? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Föredrar du att ha någon som kan möta din blick när tiden rinner ut, eller vill inte riskera bevittna vilka former desperationen kan ta sig? Det är frågan i veckans Creepypodden, där vi berättar historier om gruvkollapser, maffiamord och undergångsbunkrar. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 228: Drömkåken

    29/10/2023 Duração: 01h07min

    Förväntningar är besvikelsens förspel. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Den som börjar se fram mot ett nytt liv bara för att den står inför en flytt kommer snart bli varse att det antagligen kommer förbli detsamma – eller bli värre. Besvikelsen kan komma i form av orminvasioner, gasförgiftningar eller spökerier – det enda man kan vara säker på är att den kommer komma. Detta är Creepypoddens muntra tema, denna vecka.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Poddtips: P3 Klassikern om Frankensteins monster

    26/10/2023 Duração: 02min

    Vad händer när människan leker Gud? Och hur skapas ondska? Ludvig Josephson tipsar om läskig lyssning i P3 Klassikern, Sveriges Radios nya litteraturpodd.I avsnittet om Frankenstein berättar programledaren Emelie Rosenqvist och författaren Sara Bergmark Elfgren om världslitteraturens mest berömda monster. Ett monster som levt vidare i 200 år och blivit sin egen myt i populärkulturen. En varelse som påminner om död och som väcker en innerlig fasa hos dem som ser honom.Vad händer när människan leker Gud? Mary Shelleys Frankenstein räknas som den första science fiction-romanen och har blivit förlaga till hur monster och zombies skildras i populärkulturen än idag.Alla avsnitt av P3 Klassikern, podden om de ikoniska böckerna du borde läst, finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

  • Avsnitt 227: Besatt

    15/10/2023 Duração: 01h03min

    Ens besatthet kan bli ens liv ja, till och med ens död. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. För Chris McCandless drev den honom till ett nytt namn, ett namn han inte lämnade förrän det var för sent. För andra leder det till döden på betydligt märkligare sätt. I veckans Creepypodden berättar vi historier om vad det kan innebära att vara besatt.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 226: Imitatör

    01/10/2023 Duração: 01h06min

    Vem är det som svarar när man tilltalar en imitatör? I veckans avsnitt hör vi historier om att ställas inför någon som inte är vad den utger sig för att vara. Från gamla latinamerikanska Youtubeklipp till människor på ensamresa långt ut i skogen, överallt kan de dyka upp, och överallt är effekten lika isande. Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 225: Mentanovox

    17/09/2023 Duração: 01h13min

    Det var jag som gav den stackars jäveln medicinen. I veckans avsnitt återvänder vi till Farsta strand, för att se vad som hände med mannen som i avsnitt 130, ”Tid”, fick ett läkemedel som fick tiden att gå långsammare. ”Nu vet jag vad Mentanovox kan göra”, säger berättaren i uppföljaren. För nu tvingades även han ta medicinen. Historien läses av Ludvig Josephson och är skriven av Peter Frost David, författare till boken ”Second Death”. Hans hemsida: www.anewkindofmonster.com.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 224: Barndomsminnen

    03/09/2023 Duração: 01h04min

    Har du också ett minne av att kunna andas under vattnet? Våra barndomsminnen består av både äkta erfarenheter och fantasi, och den största utmaningen är att ta reda på vad som är vad. I veckans Creepypodden berättar vi historier om allt från storebröder med märklig blick och basebollträ i hand till bortglömda somrar.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

  • Avsnitt 223: Då och nu II

    20/08/2023 Duração: 01h11min

    Vad har vi genom tiderna gömt i våra spökhistorier? I veckans Creepypodden reser vi bakåt i tiden, och undersöker hur det som idag skulle kunna vara våra lyssnarhistorier lät för hundra år sedan. Upplev berättelser om manliga födslovåndor, bleka ansikten utanför fönstret och slottsvakter utanför Tre Kronor.Creepypodden är producerad av Ludvig Josephson, som också gjorde musiken i det här avsnittet. Vill du läsa fler creepypastor kan klicka dig runt bland våra tidigare avsnitt, eller följa oss på Facebook eller Instagram där vi heter Creepypodden. Mejla oss gärna med tips på bra creepypastor eller med egna skrämmande upplevelser: [email protected].

página 1 de 14