Pitchpodden

Informações:

Sinopse

Så här säljer du in din idé - och lyckas med din pitch. Podcast med TV-producenten och föreläsaren Patrik Hambraeus, aka Mister Pitch, som handlar om hur man säljer in idéer, företag och sig själv. Podden handlar om storytelling, retorik, säljstrategi, idéutveckling och presentationsteknik. Gäster berättar anekdoter och delar med sig av sina erfarenheter av pitchning. Podden gör även make-over på pitchar från inbjudna företag.

Episódios

 • Storytelling Kärlek med Rasmus

  14/04/2015 Duração: 08min

  Rasmus Tsardakas berättar om hur han en sen kväll i Bromma lärde sig hur kärleken kunde rädda honom ur en jobbig situation. Berättelsen arbetades fram å en kurs i Storytelling på Berghs SOC i januari i år.

 • Storytelling Nattens lockelser av Ida

  14/04/2015 Duração: 04min

  Ida Colliander minns tillbaka till de tidiga tonåren och hur stark drömmen var att bli stor och kunna hänga på stan, med oanade konsekvenser. Berättelsen arbetades fram på en kurs i Storytelling på Berghs SOC i januari i år.

 • Storytelling Tjuven med Anna

  14/04/2015 Duração: 07min

  Anna Bobergs berättelse handlar om hur hon blev övertalad att börja snatta - och hur hon löste det. Berättelsen arbetades fram på en kurs i Storytelling på Berghs SOC i januari i år. Inspelningen gjordes av Kjell Eriksson, foto av Simon Allingård, redigering Robin Johansson och prat av Patrik Hambraeus.

 • Storytelling - Isak berättar om sin bror

  16/03/2015 Duração: 08min

  Isak berättar om ett turbulent år i livet. Berättelser från en Storytelling kurs på Berghs 2015. Studenterna på Art/Copy linjen lärde sig berätta historier där de skulle utgå från egna upplevelser.

 • Storytelling med Katinka - 99% av det som man oroar sig för händer inte

  16/03/2015 Duração: 10min

  Katinka Roos tar oss tillbaka till första jobbet på kollo och en kväll där allt såg ut att gå riktigt fel. Berättelser från en Storytelling kurs på Berghs 2015. Studenterna på Art/Copy linjen lärde sig berätta historier där de skulle utgå från egna upplevelser. Här är en av sex korta historier.

 • Storytelling - Tobias berättar om ett infall som blev en tradition

  16/03/2015 Duração: 07min

  Tobias berättar en historia som vi alla kan känna igen oss i som handlar om vänskap. Berättelsen kommer från en Storytelling kurs på Berghs 2015. Studenterna på Art/Copy linjen lärde sig berätta historier där de skulle utgå från egna upplevelser. Lyssna på en bra och spännande historia. Vi spelade in 6 historier, ta del av dem en och en.

 • #4PitchPod Storytelling Med Gnosco

  11/11/2014 Duração: 37min

  Pitchpodden gästas av entreprenörerna Johan Heilborn och Daniel Eliasson och vi undersöker hur de kan arbeta med storytelling som en del av lanseringen av start-up företaget Gnosco. Vilken berättelse kan bäst beskriva företaget? Kan man hitta olika stories till olika målgrupper? Hur ska man använda storytelling för att sälja in ett företag? Efter fem års kämpande från idé till produkt ska Johan och Daniel sälja in ett nytt sätt att effektivisera och förbättra screeningen av leverfläckar med hjälp av mobilteknik, för att tidigare kunna upptäcka malignt melanom. I panelen sitter copywriting studenterna Anna Lundqvist och Alexandra Dannberg från Berghs.

 • #3 Reklam och Storytelling

  13/10/2014 Duração: 30min

  I PitchPoddens tredje avsnitt utforskar Patrik Hambraeus hur storytelling kan användas inom reklam. Tillsammans med copywriter studenterna Alexandra Dannberg och Anna Lundqvist från Berghs SOC ges konkreta exempel och bra tips på hur man kan jobba med storytelling.

 • #2 Make - Over Dragon Blood

  13/10/2014 Duração: 37min

  I Pitchpoddens andra avsnitt bjuder Patrik Hambraeus in företaget WBSweden att pitcha sin nya produkt. I panelen sitter Sarah Jelvefors, tv konsult, och Christopher Waldekrantz från Berghs. Carl och Anders får en make-over av sin pitch och bra tips på vägen mot en effektivare säljpresentation.

 • #1 Hur man lyckas med pitchen

  13/10/2014 Duração: 36min

  Pitchpodden, eller konsten att övertyga, är en podcast som handlar om hur man blir bra på att pitcha.I detta avsnitt besöker Christopher Waldekrantz från Berghs och Sarah Jelvefors, tv konsult, Patrik och pratar om hur man når fram med sitt budskap. Handfasta tips och bra riktlinjer som i detta avsnitt fokuserar på hur mottagaren/kunden upplever pitchen och hur man kan bli bättre på att pitcha om man byter perspektiv.