Barometern Kff-podden

Informações:

Sinopse

För dig som älskar Kalmar FF och allsvensk fotboll. Barometerns fotbollsrävar Lasse Hansson och Peter Ahlén analyserar, spekulerar och ger dig spelet bakom kulisserna. Det här är KFF-åsikter med grund som tar upp argument både för och emot.

Episódios

 • Rydström om: Steget till MFF ✓ Framtida återkomst ✓ Supportrars reaktion

  17/11/2022 Duração: 36min

  Bara timmar efter det att nyheten blev officiell medverkar Henrik Rydström i KFF-podden. I bilen på vägen hem till Kalmar går Malmö FF:s nya huvudtränare in på allt från när förhandlingarna började bli konkreta med Malmö till en framtida återkomst i Kalmar FF, vad som lockade med Malmö FF och hur supportrar har reagerat.

 • 121: Svaret som Rydström nu vill ha av Kalmar FF

  07/11/2022 Duração: 01h12min

  Podden är här! Det är inte onsdag, men det är måndag och det är fjärdeplatsmåndag. Kalmar FF körde över ett sorgligt Gif Sundsvall med 4-0 på Guldfågeln i den allsvenska avslutningen och kravlade sig förbi AIK i sluttabellen. Så hur mår man dagen efter en en osannolik fjärdeplats i allsvenskan? Vi har Henrik Rydström med som vanligt och han berättar om firandet under söndagskvällen. Viktigare ändå så tittar Rydström och Mathias Lühr på framtiden för årets succelag, och här sätter Kalmar FF-tränaren lite press på sin arbetsgivare. Han vill ha svar på vad som gäller nu: Vad är nästa målsättning för Kalmar FF och hur når man dit?Det är också omedelbara silly season-tider och Sportbladets sillykung Daniel Kristoffersson är med i podden igen. “Disco” pratar om norskt intresse för mittbacksjätten Lars Saetra, att även Oliver Berg drar till sig intresse - och nämner även en knippe spelare som Kalmar FF borde ha på radarn inför 2023.

 • 120: Rydström om att gå på knock i säsongsavslutningen

  02/11/2022 Duração: 01h10min

  Podden är här! Den givna platsen i Europa gled Kalmar FF ur händerna när Hammarby vann med 4-2 på en kokande Tele2 arena i söndags. Kvar finns en viktig fjärdeplats att kämpa för. Henrik Rydström förklarar varför det är så viktigt att få till en stark allsvensk avslutning mot Gif Sundsvall nu på söndag, han kommenterar den uppmärksammade och kritiserade Erik Israelsson-hyllningen senast - och berättar exakt vad han menade då han i Discovery Plus sa att han hoppas få fortsätta som tränare i Kalmar FF. Oliver Berg smyger i skymundan med i den allsvenska poängtoppen, och norrmannen ger en skaderapport samt sin bild av matchen nu på söndag. Till sist: Barometerns sportchef Lasse Hansson och Mathias Lühr tittar in i kristallkulan och siar om vad Kalmar FF måste värva till 2023, KFF-utmanare i Allsvenskans Stora Pris nästa vecka - och vem som borde ersätta Henrik Rydström OM han väljer att gå vidare i karriären efter säsongens slut.

 • 119: Rydströms starka önskan vid en miljonsatsning på Europa

  26/10/2022 Duração: 01h12min

  Podden är här. Och det är veckan innan “Årets match” mot Hammarby på Tele2 arena. Henrik Rydström förklarar vad Kalmar FF behöver göra för att ge sig själva chansen att skrälla mot storlaget från Stockholm på söndag. KFF-tränaren och Mathias Lühr diskuterar även den intressanta presskonferensen efter 0-0 mot Sirius där tränarkollegan Daniel Bäckström inte alls var imponerad av motståndets offensiv. Rydström kommenterar också det senaste Malmö FF-ryktet och uppgifterna om att förre Sirius-kollegan och assisterande tränaren Theo Olsson är på väg att flytta till Guldfågeln arena. Klubbchefen Markus Rosenlund ger en bild av hur ekonomin skulle påverkas vid ett Europa-avancemang, och berättar hur mycket extra pengar man skulle lägga på att bredda truppen. Till sist: Carl Gustafsson om känslorna inför mötet med Bajen och hur intresset från utlandet ser ut efter en stark säsong på KFF:s mittfält.

 • Extrapodd: Så agerar Kalmar FF efter de uteblivna straffarna

  21/10/2022 Duração: 43min

  Extrapodd! Det är tätt mellan matcherna och därför tätt mellan poddarna. Efter den tunga förlusten mot Mjällby i torsdag så förklarar Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström bänkingen av Romario, hur mycket Europachanserna skadades och varför insatsen inte var så dålig som många vill mena. De uteblivna straffarna kommer att tas upp med domaransvariga, och Rydström blickar fram emot måndagens möte med Sirius på Studenternas i Uppsala. Simon Skrabb menar att domarna i allsvenskan saknar linje och att VAR skulle hjälpa dem att rätta till misstag. Anfallaren menar också att laget behöver bli mer obekvämt och kunna ställa högre krav på varandra för att nå fram till en Europaplats.

 • 118: Därför är Viaplay-experten på studiebesök i Kalmar

  19/10/2022 Duração: 01h07min

  Podden är här samtidigt som jakten på Europa fortsätter. Tränaren Henrik Rydström analyserar den senaste segern över IFK Värnamo, försöker förklara det oförklarliga och berättar vad Kalmar FF har som inte toppkonkurrenterna Hammarby, Djurgården och AIK har. Rydström svarar också på frågan om han skulle kunna göra som Andreas Brännström, tränare för torsdagens motståndare Mjällby, och säga upp sitt kontrakt mitt under säsongen. Poddebuter gör sedan både succévärvningen Johan Karlsson och Viaplays expert Martin Åslund. Karlsson beskriver en svår tid i bottenlaget Sirius och glädjen över att komma till och kunna bidra på hög allsvensk nivå i ett topplag. Men hur är det klubbytet ens möjligt? Är det årets transferstöld? Åslund är i Kalmar för ett studiebesök hos Henrik Rydströms Kalmar FF och berättar vad han sett så här långt. Experten tippar också hur allsvenskan topp tre kommer att sluta, och var Kalmar FF hamnar efter 30 omgångar.

 • 117: Om Rydström ger sig ut på nya äventyr: “Skulle jag lämna vill jag ändå komma tillbaka"

  12/10/2022 Duração: 01h25min

  Podden är här och den är fullmatad. Fem omgångar återstår av allsvenskan 2022 och Kalmar FF har hugg på de ädlare tabellplaceringarna efter en rad starka resultat och däribland den senaste historiska 2-0-segern mot Elfsborg på Borås arena. Tränare Henrik Rydström och Mathias Lühr reder ut matchen, pratar formkurvor och vart KFF är på väg den här hösten. Rydström besvarar också ryktena kring att han bestämt sig för att lämna Kalmar FF efter säsongen, och vad han vill komma tillbaka till OM det skulle bli en flytt från staden i framtiden. Sebastian Nanasi har blivit en viktig målskytt under hösten och talar om det självförtroende han funnit i KFF under utlåningen från Malmö FF, och vad som väntar efter säsongen. Sportbladets sillykung Daniel Kristoffersson knäckte nyligen nyheten om AIK:s intresse för Henrik Rydström och berättar om det totala intresset för KFF-tränaren och vilka spelare som blir heta på marknaden i nästa transferfönster. Till sist - Carl Gustafsson är en av tre KFF-spelare (Ricardo och Lars Sa

 • 116: Därför ignorerar riksmedia Europajagande Kalmar FF

  05/10/2022 Duração: 01h15min

  Podden är här och det är återigen #trepoängsonsdag. Den senaste segern mot Helsingborgs IF analyseras och dissekeras. Sedan: Varför ignorerar riksmedia Kalmar FF:s formkurva och det rödvita hotet mot de stora lagen i toppen av allsvenskan? Och är det en fördel eller förolämpning? Henrik Rydström svarar och Discoverys Plus expert Pär Hansson ger riksmedias bild av ett lag som hamnar i skuggan av AIK, IFK Göteborg, Malmö FF och Djurgården. Kalmar FF:s tränare pratar också om utmaningen som i höst kommer i form av spel på konstgräs, ett underlag Kalmar FF efter fyra försök (en oavgjord och tre förluster) fortfarande inte vunnit på. Tre av sex återstående matcher är på just konstgräs. Ångestanekdoten kring när Rydström själv blev petad som spelare i KFF för första gången säsongen 2012, bara den är värd lyssningen den här veckan. Till sist får senaste tvåmålsskytten Simon Skrabb beskriva känslorna av att avsluta en lång måltorka och berätta vad det betyder för en höstspurt där drömmar om Europa lever i högsta grad

 • 115: Så ska Kalmar FF få fart på talangutvecklingen

  28/09/2022 Duração: 01h11min

  Det är äntligen matchvecka igen och podden är här! Henrik Rydström förklarar vad som krävs för att ta revansch på 1-1-smällen mot desperata Helsingborg på Olympia i våras när lagen möts igen den här söndagen i Kalmar. KFF-tränaren hyllar också Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir och säger sig vara nyfiken på isländskans ledarskap, han berättar sanningen om det påstådda  telefonsamtalet till  AIK:s Sebastian Larsson och Rydström förklarar varför han inte vill bli förbundskapten just nu. Dessutom ger Kalmar FF:s utvecklingschef Jens Nilsson sin bild av den kritiserade ungdomsverksamheten och berättar om den nya plan man utverkat för att locka till sig och utveckla talanger i regionen under kommande år.

 • Extraavsnitt med Erik Israelsson: Därför slutar kaptenen

  23/09/2022 Duração: 34min

  Att det var nära, det har han själv sagt. Nu är det definitivt. Erik Israelsson, 33, har spelat sin sista match för Kalmar FF. – På ett sätt är det skönt, på ett annat jobbigt, ledsamt och sorgligt, säger den rödvite giganten i KFF-podden. Följ Barometerns KFF-bevakning på Programledare: Mathias Lühr.

 • 114: Hur viktiga är spelarbetygen och behövs VAR i allsvenskan?

  21/09/2022 Duração: 59min

  Det blir lite avslutande tjafs i podden den här veckan, när Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström och jag diskuterar spelarbetyg efter 2-2-matchen mot IFK Norrköping. Vad krävs för höga betyg? Ska man vara snål eller generös? Ser vi alltid samma match? Men innan dess, Rydström förklarar varför matchen mot Peking var så fantastisk, vi tar upp behovet av teknologi i allsvenskan efter målet som inte blev något mål och hur KFF-tränaren kan hitta lugnet så snabbt då kan kliver in framför tv-kamerorna. Och - på vilket sätt är egentligen Kalmar FF spelmässigt bäst i Sverige?

 • 113: Olof Lundh om Kalmar FF:s Europa-drömmar

  14/09/2022 Duração: 01h23min

  Det var lättade serieledare som lämnade Guldfågeln arena i måndags efter 1-1-matchen mellan Kalmar FF och Häcken. I den rykande färska KFF-podden så benar tränaren Henrik Rydström ut en av årets bästa prestationer, tittar fram emot lördagens match mot IFK Norrköping och berättar varför Häckens mittfältare Erik Friberg swishar (!) oklara belopp på bättre kvällar. TV4 och C Mores fotbollsexpert Olof Lundh ger debut i KFF-podden och talar om ett profilfattigt Kalmar FF som ändå kan se Europa som en rimlig målsättning den här säsongen. Till sist: Kalmar FF:s egen Mr Everything, Ola Ragnarsson. Vad är hans roll egentligen, och vem är den bästa spelaren och den bästa tränaren som han upplevt under sina år i föreningen. Där kommer även en kittlande anekdot om kurret i spelargången på Friends arena när Ragnarsson och Emin Nouri blev attackerade av AIK-ledare.

 • 112: Där gömmer sig Rydström innan matchstart

  07/09/2022 Duração: 01h14min

  Fyra segrar på de fem senaste matcherna tar tagit Kalmar FF närmare Europa. Det är trepoängsonsdag i KFF-podden efter ännu en 1-0-seger, den här gången mot Varbergs Bois. Bara fyra poäng skiljer nu sexan KFF och trean Hammarby, och omgång 22 har potential att dra ihop toppen ytterligare som ett dragspel. Då kommer serieledande Häcken med superskyttekungen Alexander Jeremejeff på besök till Kalmar, och då möter tabelltvåan Djurgården trean Hammarby i ett hett 08-derby. Allt detta och mycket mer betar vi givetvis av med tränaren Henrik Rydström. Som bland annat berättar var han gömmer sig samtidigt som laget och resten av ledarna förbereder sig för match ute på gräset. På  begäran så är också målvaktstränare Donald Arvidsson med i podden den här veckan. “Donne” berättar om rekryteringen och utvecklingen av målvakten Ricardo, varför Kalmar FF inte skulle vilja byta målvakt med någon annan allsvensk klubb - men även om en oro att succén ska ta brassen från Guldfågeln arena. Avslutningsvis så gör engelskan debut i

 • 111: Rasmus Elms motvilliga hyllning till Rydström

  31/08/2022 Duração: 01h25min

  KFF-podden går igenom matchen, domsluten, betydelsen, självmålet - och mycket mer med Kalmar FF-tränaren Henrik Rydström.   Som även ger förutsättningarna för onsdagens cupmatch mot division 1-laget Tvååker, och blickar fram mot nästa fest hemma på Guldfågeln arena, mot Varbergs Bois nu på måndag.   Gästar podden gör även assisterande tränare Rasmus Elm. Som försöker förklara sin roll i ledarstaben, svarar på frågan om han kan ta över Kalmar FF - och den meriterade 34-åringen menar att Henrik Rydström står sig bra i konkurrens med supernamn som Ronald Koeman och Dick Advocaat. Även om berömmet kommer en aning motvilligt, då Elm med ett leende menar att Rydströms huvud riskerar att svälla och att det kommer att påverka jobbvardagen en tid framöver.   Ångrar Ramsus Elm då något från den aktiva karriären? Ja.   Vad det är? Lyssna!   Till sist är det Carl Gustafsson som efter den senaste segern över Malmö FF vågar titta högre upp i tabellen och berättar om Felix Beijmos våldsamma tackling som kunde vari

 • 110: Norska lirare som gör skillnad

  24/08/2022 Duração: 01h04min

  Den sjunde nollan och den sjunde hemmasegern för säsongen. Det är trepoängsonsdag och KFF-podden analyserar 1-0-matchen mot IFK Göteborg tillsammans med Kalmar FF-tränaren Henrik Rydström. Som också talar om tålamodet med de offensiva spelarna som inte gör poäng, blickar fram emot den svåraste bortamatchen för säsongen mot Malmö FF - och kommenterar det senaste klubbryktet för egen del: AIK. Mittbacken Lars Saetra och offensive mittfältaren Oliver Berg toppar Wyscouts ranking för respektive position i hela allsvenskan. Norrmännen kommenterar respektive placering och Saetra levererar en ny patenterad målgaranti. Till sist: klubbchefen Markus Rosenlund sätter ord på vad publiksuccén på GUldfågeln betyder i verkliga siffror och berättar exakt hur mycket pengar som just nu finns i den tidigare krisdrabbade föreningen.

 • 109: Hur nära var det med Sana, och kommer Yakob till Kalmar FF?

  17/08/2022 Duração: 01h25min

  KFF-podden är här och den är full av allsvenska profiler, analyser, framåtblickar och nyheter. Henrik Rydström förklarar varför 2-3 mot Djurgården på bortaplan var jobbigare i år än 2-3 mot Djurgården på bortaplan i fjol. KFF-tränaren svarar också på Discovery Plus-experten Nordin Gerzics tuffa kritik, varför kommande motståndaren IFK Göteborg är bättre i dag än det Blåvitt man slog i våras - dessutom berättar Rydström om hur snacket gick kring ex-Blåvittspelaren Tobias Sana när han ryktades till Guldfågeln arena. Gäst i podden är också Blåvitts tränare Mikael Stahre som berättar om vägen till den stora scenen för supertalangerna Hussein Carneil och Johan Bångsbo, svårigheten med att möta Kalmar FF och bemöter ryktena om att Kevin Yakob kan vara aktuell för KFF efter säsongen. Till sist - men inte minst - den 25-årige veteranen Filip Sachpekidis talar om minnena från det allsvenska debutmålet 2013, skadesmällarna som fått karriären att halta och vad som kommer att hända när kontraktet går ut med Kalmar FF eft

 • 108: Rydström: Därför slår Kalmar FF storlagen i år

  10/08/2022 Duração: 01h34min

  Podden är här och det är trepoängsonsdag. AIK blev i söndags det tredje 08-laget att lämna Guldfågeln arena utan varken gjorda mål eller poäng.  Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström förklarar i podden de mentala kliv som krävts för att klara av dessa utmaningar. Det blir även lite silly season-snack och en blick fram emot nästa match mot Djurgården på Tele2 arena i Stockholm.  Gäst i podden är också Discovery Plus hyllade expert Nordin Gerzic, som förklarar varför han tycker så mycket om Kalmar FF, men också vad laget fortfarande saknar.  Till sist - sportchef Lasse Hansson, krönikör Jörgen Ström och värden Mathias Lühr gör (lite för sent) bokslut för första halvan av KFF:s säsong, och förutspår vad som kommer att hända under hösten.

 • 107: Specialpodd: Därför kokar det på Guldfågeln arenas läktare just nu

  06/08/2022 Duração: 54min

  Under söndagen väntas det komma över 10 000 åskådare till Guldfågeln arena när topplaget AIK kommer på besök. Det blir det senaste styrkebeskedet av Kalmar FF:s supportrar den här säsongen, där det så här långt varit uppenbart för alla besökare att något växer på GFA:s läktare.  Men vad exakt är det som händer? Och när och varför började de rödvita supportrarna att mobilisera?  Och vart är den växande kulturen på väg? Erik Ehrnborg, passionerad styrelseledamot i Supporterunionen, reder ut allt detta och mycket mer i denna specialpodd. Som är en perfekt uppladdningen till avsparken kl 15.00 på söndag.

 • 106: Rydström skäms och avslöjar den hemliga analytikern från Hongkong

  03/08/2022 Duração: 01h09min

  KFF-podden är här och det med en Henrik Rydström som skäms. Varför får Kalmar FF-tränaren förklara själv, men ett långt samtal spänner också över det omtalade intresset från Malmö FF, det heta revanschmötet med AIK nu på söndag och kanske framför allt Mak Pekhai. 22-åringen som från sitt hem i Hongkong (!) hjälper Rydström och KFF med detaljerade och mycket uppskattade analyser. En fascinerande historia. Gäst i podden är även AIK:s tränare Bartosz Grzelak, som förklarar en viktig skillnad mellan de båda lagen men också hyllar Kalmar FF som “ett topplag”.

 • 105: Nanasi: Så hade Rydström funkat i Malmö FF

  27/07/2022 Duração: 01h52s

  Podden är här och det är äntligen trepoängspodd igen. En elektrisk atmosfär på Guldfågeln arena omgav Kalmar FF:s 1-0-seger över Elfsborg i söndags, och tränaren Henrik Rydström lyfter fram bra och svagare delar ur matchen. Den allt starkare supporterkulturen, aktiviteten i transferfönstret och varför Kalmar FF har så svårt att möta allsvenska jumbolag säsongen 2022. På lördag väntar nästa jumbochans: Degerfors IF. Sen berättar Sebastian Nanasi, 20, om bristen på förtroende i Malmö FF som tog honom till Kalmar FF på lån. Han talar också om hur Rydström, som inför säsongen var ett tränaralternativ för MFF, skulle funka i storklubben - och om hatet utlånade Robin Tihi tvingades utstå efter några misstag mot “sitt” lag AIK. Den 28 augusti ska Kalmar FF möta just Malmö FF. Finns där några tveksamheter att spela den matchen?

página 1 de 5