Barometern Kff-podden

Informações:

Sinopse

För dig som älskar Kalmar FF och allsvensk fotboll. Barometerns fotbollsrävar Lasse Hansson och Peter Ahlén analyserar, spekulerar och ger dig spelet bakom kulisserna. Det här är KFF-åsikter med grund som tar upp argument både för och emot.

Episódios

  • Hör KFF-profilerna inför säsongen: ”Sätter mina pengar på honom”

    24/03/2024 Duração: 10min

    En vecka kvar till den allsvenska premiären. Sporten har tagit premiärpulsen på KFF-profiler. Bland annat sägs detta: ”Många som tagit kliv från ifjol som jag vill lyfta fram” ”Jag sätter mina pengar på honom” ”Det är 30 matcher och allt kan hända men klart att de är favoriter” ”Står stjärnorna rätt och formen prickas in på alla så kan det bli väldigt bra.” ”Ett sprudlande anfallsspel och lite aggressivare försvarsspel än vad vi hade i fjol” Lyssna på vad Rasmus Elm, Rasmus Sjöstedt, Jonathan Ring, Simon Skrabb, Robert Gojani, Lars Saetra, Melker Hallberg, Calle Gustafsson och Arash Jafarpour har att säga

  • 169: Skrabb: “Det hoppas jag Kalmar FF kan göra under uppehållet”

    22/11/2023 Duração: 45min

    Den sista KFF-podden med Mathias Lühr blir en semesterpodd. Vi snackar med poängkungen Simon Skrabb, som sitter i bilen med familjen på väg hem till Jakobstad i finska Österbotten. Hur ska ledigheten spenderas, vart går den uppskjutna bröllopsresan? Men framför allt berättar Skrabb vad han hoppas att Kalmar FF ska kunna åstadkomma under silly season, hur han värderar att vara lagkapten och om telefonen ringer efter succésäsongen i allsvenskan 2023. En som däremot inte har ledigt överhuvudtaget är sportchefen Jörgen Petersson. Det ska byggas en ny trupp för nästa säsong, och han berättar även om det stora upplägget inför kommande säsong - där ett träningsläger i Spanien är inplanerat och internationellt toppmotstånd väntar.

  • 168: Henrik Jensen: “Det var årets match för Kalmar FF”

    15/11/2023 Duração: 49min

    Det är dags att knyta ihop Kalmar FF:s säsong 2023. Tränaren Henrik Jensen och Mathias Lühr betar därför av ett gäng kategorier från året som gått, och utnämner bland annat: Årets prestation Årets MVP Årets match Årets mål Med mera. Sportchefen Jörgen Petersson redogör sedan för jobbet som nu väntar med kontrakt som går ut och kontrakt som ska förlängas.

  • 166: KFF:s skyttekung: Det skulle kunna få mig att förlänga kontraktet

    01/11/2023 Duração: 39min

    Två matcher återstår innan ledigheten, och det är två matcher där en hel del står på spel för Kalmar FF. En femteplats är inom räckhåll, och närmast på schemat väntar Halmstads BK på Örjans vall och Henrik Jensen pratar om utmaningen att ta sig an en av allsvenskans mest disciplinerade defensiver. KFF-tränaren berättar även om jobbet som redan nu pågår inför nästa säsong, vilka pusselbitar som kanske saknas och Jensen svarar också på frågan om han känt av ett intresse från klubbar utifrån efter en stark säsong 2023. Skyttekungen Deniz Hümmet jagar en topplacering i den allsvenska skytteligan, pekar ut en målsättning för laget i höst - och berättar vad som skulle kunna få honom att förlänga sitt kontrakt med Kalmar FF.

  • 165: Drömmen – en “final” mot Djurgården i omgång 30

    25/10/2023 Duração: 44min

    Efter 3-1-segern mot Degerfors på Stora Valla senast så är det #trepoängsonsdag i KFF-podden. Henrik Jensen berättar nu om de tre punkter han tycker lyft Kalmar FF under hösten, efter en svajig sommar. Kalmar FF-tränaren lyfter också fram Simon Skrabb som en potentiell MVP i allsvenskan 2023. Och Jensen tillåter sig att tänka mot omgång 30 och en potentiell “final” om den eftertraktade fjärdeplatsen som kan generera en Europaplats. Melker Hallberg har skjutit två frisparkar sedan han återvände till Kalmar, och det har resulterat i två drömmål. Hur gör han? Hur mycket frisparkar slipas det på Gasten i veckorna? Vem är Hallbergs förebild? Till sist: det strävsamma mittbacksparet Lars Saetra och Rasmus Sjöstedt pratar kommande motståndare Värnamo, och bockar av ännu en del av ett tips som ser ut att gå rätt.

  • 164: Johan Karlsson: “Jag åt smärtstillande tabletter varje dag”

    18/10/2023 Duração: 44min

    KFF-podden tar givetvis sats mot nästa utmaning, den mot nedflyttningshotade Degerfors på Stora Valla nu på lördag. Men podden tar givetvis också upp det smärtsamma terrordådet i Bryssel inför Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien i måndags kväll. Hur har det påverkat Kalmar FF:s omklädningsrum? Tränaren Henrik Jensen deltar i podden i vanlig ordning och det gör även Johan Karlsson. Högerbacken beskriver en säsong som varit upp och ned, mycket beroende på den jobbiga skada han inledde den allsvenska säsongen med. Jag åt smärtstillande tabletter varje dag, berättar Karlsson bland annat. Till sist så försöker sportchefen Jörgen Petersson bringa reda i alla rykten kring utgående kontrakt och intressen för KFF-spelare.

  • 163: Simon Skrabbs stenhårda kritik mot Discovery efter avslöjad taktik: “Otroligt suspekt”

    11/10/2023 Duração: 54min

    Det var årets höjdare på Guldfågeln arena i söndags när Kalmar FF avgjorde sent genom poängkungen Simon Skrabb och slog guldjagande Malmö FF med 1-0. Den tredje guldkandidaten som nollades och fälldes på bara fyra veckor. Detta trots att rättighetsinehavaren Discovery avslöjade delar av KFF:s taktik i ett tv-klipp hela sex timmar innan avspark, något som fick matchhjälten att gå i taket. Om det var ett Malmö-fan som hade kontroll över kontot eller inte, det låter jag vara osagt. Men det är otroligt suspekt, säger Skrabb i KFF-podden. Det var också segern som på alla sätt frigjorde Henrik Jensen från Henrik Rydströms stora och tunga tränarskugga, och skickade många positiva signaler kring framtiden i Kalmar. Jensen pratar också i KFF-podden om de där sista och avgörande pusselbitarna som saknas för att Kalmar FF på allvar ska kunna fightas med storlagen i allsvenskan. Till sist: Lars Saetra summerar sitt galna “vi-tar-sju-eller-åtta-poäng”-tips inför mardrömsschemat - Elfsborg, Häcken, IFK Norrköping och Mal

  • 162: Så kommer Oliver Berg fira ett eventuellt mål mot Kalmar FF

    04/10/2023 Duração: 40min

    Nästa guldjagande lag är på ingång till Guldfågeln arena, och det väntas bli fullt på läktarna nu på söndag klockan 15.00. KFF-podden snackar mycket Malmö FF med tränaren Henrik Jensen, varför Kalmar FF trivs mot de guldjagande lagen i toppen av tabellen - och så dissekeras den otroliga statistiken på defensiva hörnor: 174 raka hörnor har KFF nu städat bort, och släppt in noll mål. Oliver Berg är tillsammans med tränaren Henrik Rydström och poängkungen Sebastian Nanasi en av tre aktörer i dagens Malmö FF som fanns med i Kalmar FF under fjolårets fina säsong. Nu kommer norrmannen tillbaka till GFA för första gången sedan flyttarna till Djurgården och Eleda Stadion och berättar i KFF-podden bland annat hur han tänker fira ett eventuellt mål nu på söndag.

  • 161: Siaren Saetra ser Kalmar FF sluta som fyra i allsvenskan

    27/09/2023 Duração: 35min

    Han tänker inte “wow!” när han möter allsvenskans bästa centrala mittfält med landslagsmannen Samuel Gustafson i spetsen. Och varför skulle Robert Gojani göra det? Kalmar FF:s viktige kugge har hållit en mycket hög nivå rakt igenom säsongen 2023, och etablerat sig som en av seriens bäste på sin position. I KFF-podden berättar 30-åringen bland annat om lagets förvandling de två senaste omgångarna mot guldjagande Elfsborg (3-0) och Häcken (1-0), vilka mittfältare han imponerats av i år och om KFF är slutstationen i karriären. I podden hittar ni även den norske siaren Lars Saetra, som inför mardrömsschemat (Elfsborg, Häcken, IFK Norrköping och Malmö FF) tippade att Kalmar FF skulle ta sådär “sju-åtta poäng” på de kommande fyra på pappret hopplösa omgångarna. Efter två matcher sitter KFF med sex poäng - full pott. Nu tippar den väldige mittbacken resten av hösten, så det kan vara läge att lyssna för den som vill veta hur det kommer att gå.

  • 160: “Ingen perfekt match” – Henrik Jensen efter krossen av serieledarna

    21/09/2023 Duração: 32min

    Var 3-0-segern över då serieledande Elfsborg en signaturseger för Henrik Jensens Kalmar FF? Och hur viktigt är det att följa upp den stormatchen med en ny stark insats nu på söndag för att trepoängaren verkligen ska vara värd något mer än just “bara” tre poäng? Jensen svarar på dessa frågor och blickar även fram emot nästa match i det pågående mardrömsschemat - guldjagande Häcken. Sportchefen Jörgen Petersson berättar också om strategin med att förlänga kontrakt med egna talanger, senast nu under torsdagen så var det Wilmer Andersson som fick glädjebeskedet. Och Petersson berättar också i vilka årskullar kommande KFF-guldklimpar kommer att finnas.

  • 159: Rydström om ✓ Sista tiden i KFF ✓ Nya möjligheterna i Malmö ✓ En framtida återkomst

    20/09/2023 Duração: 01h17min

    Elva månader efter avskedet så är det dags för en pratstund, och frågorna till Henrik Rydström är många. Barometerns Mathias Lühr och KFF-podden tog sig till Malmö och Eleda Stadion för att ställa dessa. Bland annat: Hur ser Rydström på sin sista tid i Kalmar FF och finns det något han ångrar? Är den nya verkligheten i ekonomiskt överflöd allt han drömt om? Hur skulle han ställa sig till en fråga om förbundskaptensjobbet? Hur mår man när varenda ord analyseras av nationell media, och hur väljer Henrik Rydström att väga sina ord vid upprepade delikata situationer? Och inte minst – kommer han tillbaka till Kalmar FF i framtiden?

  • 156: Rajovic hemliga hej då till lagkamraterna

    30/08/2023 Duração: 01h09min

    Det var en månad sedan sist, men nu är det #trepoängsonsdag i KFF-podden igen. 3-2-segern mot Brommapojkarna på Grimsta IP dissekeras i sedvanligt samtal med Rasmus Sjöstedt, och inte minst snackas det Deniz Hümmet. Mittbacken berättar även om Mileta Rajovics hemlighetsfulla meddelande till resten av truppen inför cupmatchen mot Tvååker, och nästa dag var dansken klar för Watford. Sjöstedt avslöjar också den dramatiska jakten på den “försvunne” BP-läkaren som skulle ge honom en bedövningsspruta strax innan avspark. Nästa motståndare är “bogey teamet” Mjällby nu på söndag och sportchefen Hasse Larsson är med i podden, där han bland annat dömer ut Djurgårdens scouting av Oliver Berg, Jacob Bergström och Carlos Gracia. Larsson jämför också den egna verksamheten med KFF:s, bedömer vilken förening som har den bästa akademin, funderar över var Mjällby hade varit om man vunnit dragkampen om Henrik Rydström - och varför man verkar att älska att möta just Kalmar FF. Finns där verkligen ett hat? Till sist: Barometerns

  • 155: Här har Kalmar FF sämst statistik – i hela allsvenskan

    22/08/2023 Duração: 01h06min

    Statistiken (xG) säger att formsvaga Kalmar FF är sämst i allsvenskan när det kommer till att skapa målchanser. Frågan är varför, och Kalmar FF:s tränare Henrik Jensen ger här sin förklaring i KFF-podden. Jensen svarar vidare på frågor kring varför han inte plockar med yngre egenproducerade talanger i matchtrupperna trots att en spelare som till exempel Saku Ylätupa sällan används, cupmötet med Tvååker som en tillfälle att vässa offensiven – och hur man ska hantera den svåra bortamatchen mot Brommapojkarna på söndag. Rasmus Sjöstedt uppdaterar kring sin fotskada och hur det var att spela på sprutor mot Hammarby, och berättar inte minst vad 0-0-matchen betydde för ett sargat självförtroende. Till sist: Barometerns sportchef Lasse Hansson och Mathias Lühr plockar upp några heta ämnen, däribland hur säkert bufferten ner till den otäcka strecken i botten verkligen är.

  • 154: Är det dags att bänka Mileta Rajovic?

    16/08/2023 Duração: 01h01min

    Smällen var den värsta i år, och i KFF-podden letar vi förklaringar till 0–3-förlusten mot Sirius på Studenternas IP i söndags. Rasmus Sjöstedt tvingades kasta in handduken strax innan avspark, men ger sin bild av matchen sett från omklädningsrum och bänken. Mittbacken berättar också hur allvarlig fotskadan är och hur länge den kan hålla borta honom från spel. Premiär i podden gör Melker Hallberg och mittfältaren ger sin version av din “debut” och förlusten i Uppsala. Dessutom berättar Hallberg om  magiska ögonblick i Skottland och rädslan när jordbävningarna slog till under hans tid i Italien. Till sist: Barometerns sportchef Lasse Hansson och Mathias Lühr benar ut aktuella ämnet, däribland: Efter månader av måltorka i allsvenskan, är det läge att placera Mileta Rajovic på bänken mot Hammarby nu på söndag?

  • 153: Då kommer Kalmar FF att förstärka laget i sommar

    09/08/2023 Duração: 01h01min

    Rasmus Sjöstedt är tillbaka efter en veckas uppehåll, och förklarar hur Kalmar FF-spelarna efter ett hårt matchande orkade samla ihop tillräckligt med energi för att bjuda på en stark insats mot formtoppade och stjärnspäckade AIK. Mittbacken berättar om nya röster som gör sig hörda i laget och där han själv gick in och tog ett peppsnack inför avsparken på GFA senast. Jörgen Petersson berättar när Kalmar FF kommer att förstärka, ger en bild av transferläget i stort - och i synnerhet Melker Hallberg. Klubbchefen Markus Rosenlund ger KFF:s bild av bengalbränningen mot AIK som rört upp känslor, och ger också den ekonomiska bilden efter det korta äventyret i Europa. Till sist: Barometerns sportchef Lasse Hansson och Mathias Lühr bollar de aktuella ämnena; bengaler, Sirius och Melker Hallbergs vara eller icke vara i Kalmar FF.

  • 152: Hoppet i Jerevan – och Jensen om Netabay-situationen

    02/08/2023 Duração: 01h07min

    En svag juli månad för Kalmar FF är över och en hektisk augusti tar vid. KFF-podden blickar givetvis fram emot utmaningen i Jerevan på torsdag, en bragdvändning krävs mot FC Pyunik för att man ska avancera i Europa Conference League. Lagledare Ola Ragnarsson lämnar i podden den första rapporten från Armenien, och förklarar varför en hel del talar för just det; en rödvit vändning under den längsta bortaresan. Sen ställer vi frågor till tränaren Henrik Jensen: Hur analyserar han en månad med bara en seger på sex matcher? Jobbar man extra på att involvera skyttekungen Mileta Rajovic i offensiven efter en längre tids måltorka? Hur hanterar han Nahom Netabays misstag och uppenbara svaga självförtroende för tillfället? Och - hur ska Kalmar FF agera i hettan för att se till att Europaresan fortsätter? Till sist: Barometerns sportchef Lasse Hansson och Mathias Lühr ger sina analyser av KFF:s svacka, funderar kring man bör hantera Netabay-situationen och förklarar vad som krävs för att hålla Europadrömmen vid liv. Och

  • 151: Det är officiellt Europavecka för Kalmar FF

    25/07/2023 Duração: 54min

    KFF-podden är här och det är inte bara #trepoängsonsdag (eller tisdag) igen, det är även officiellt Europavecka för Kalmar FF. “Årets match” så här långt på Guldfågeln arena, 1-0-segern över Varberg med bara tio man på planen i mer än 60 minuter, summeras givetvis – och armeniska FC Pyunik dissekeras. Gästar gör därför bloggaren Lennart Hedstigen, mer känd som Uefaranken på Twitter. Vi får en bild av styrkan i den armeniska ligan, vad överkörningen av estniska Trans Narva i den första kvalomgången av Europa Conference League egentligen var värd – och vilket lag som egentligen ska vara favorit i det här ovissa mötet som inleds på GFA nu på torsdag. Både Simon Skrabb och Rasmus Sjöstedt har egen erfarenhet av spel i Europa, och duon delar med sig av tankar och känslor i veckans podd. Och, ni som längtar efter att få lyssna mer om den kokande hemmaarenan som hjälpte Kalmar FF till en imponerande trepoängare i söndags – det blir alltså massor av det också.

página 1 de 5