Anti-terrorlove Radio24syv

Informações:

Sinopse

Radio24syv stiller i ugen op til 12-årsdagen for angrebet skarpt på de danske anti-terrorlove.

Episódios

 • Thomas Ærvold Bjerre

  11/09/2013 Duração: 08min

  Vi markerer årsdagen for terrorangrebet d. 11. september med et kig på, hvordan USA's enorme natioanle traume er blevet portrætteret i landets populærkultur.

 • Morten Bødskov

  11/09/2013 Duração: 12min

  Vi har igennem ugen samlet en bunke af spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov. Det hele handler om de terrorpakker, som vi fik indført som følge af angrebet mod USA for præcis 12 år siden.

 • Christel Schaldemose

  10/09/2013 Duração: 09min

  Kritikerne af anti-terrorlovene er bange for, at man begrænser danskernes personlige frihed og retssikkerhed, men de skal blot se mod Bruxelles for hjælp. For Europa-parlamentet er nemlig bedre til at beskytte borgernes rettigheder, end de folkevalgte på Christiansborg. Det mener europa-parlamentariker for Socialdemokraterne, Christel Schaldemose.

 • Morten Skjoldager

  09/09/2013 Duração: 09min

  Hvor tæt har Danmark egentlig været på et terrorangreb, og hvor ofte er terrorloven blevet brugt? Morten Skjoldager, forfatter og journalist har fulgt og skrevet en bog om, de danske terrorsager.

 • Hans Jørgen Bonnichsen

  09/09/2013 Duração: 10min

  De danske terrorlove har givet myndighederne mange flere beføjelser i kampen mod terror. Men det har ikke gjort PET mere effektiv, mener Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. chef i efterretningstjenesten.

 • Jacob Mchangama og Søren Hviid Pedersen

  06/09/2013 Duração: 14min

  Der er mange meninger om de danske terrorlove. Kritikere er bange for, at de begrænser den personlige frihed og retssikkerheden, mens støtterne mener, at de beskytter folket og sikrer stabilitet til den danske stat. Jacob Mchangama, chefjurist for Cepos og Søren Hviid Pedersen, professor i statskundskab på Syddansk Universitet, debatterer her deres synspunkter.

 • Tom Behnke

  06/09/2013 Duração: 10min

  Kritikere af de danske terrorlove er der mange af; støtter er der færre af. Vi har talt med Tom Behnke, retsordfører for Konservative, som er en af mændene bag de danske terrorpakker. Han forklarer blandt andet, hvorfor det er bedre med sikkerhed og stabilitet, fremfor personlig frihed i Danmark.

 • Eva Smith

  05/09/2013 Duração: 10min

  I 2010 udkom Justitsministeriet med den hidtidige eneste redegørelse af de danske anti-terrorlove. Problemet er bare, at man i rapporten kun har spurgt PET og politiet om deres meninger, mener juraprofessor Eva Smith.

 • Jakob Willer

  05/09/2013 Duração: 09min

  De danske terrorlove betyder, at data fra vores færden på internettet og mobiltelefoner bliver overvåget som aldrig før. Men dataovervågningen og effekten af den, er aldrig blevet evalueret og det er forkert, mener Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien.

 • Bjørn Elmquist

  04/09/2013 Duração: 10min

  "Anto-terrorpakkerne har betydet enormt meget for, hvordan det danske retsvæsen fungerer". Det mener forsvarsadvokat, Bjørn Elmquist, som vi sammen med har dykket ned i et par af danmarkshistoriens største terrorsager.

 • Line Barfod og Peter Skaarup

  04/09/2013 Duração: 14min

  Virker anti-terrorlove efter hensigten, er de nødvendige og hvad bruger vi dem til? Det har vi spurgt retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup og tidl. medlem af Folketinget for Enhedslisten og jurist, Line Barfod.