Mikko "peltsi" Peltola

Informações:

Sinopse

Yle Puheen kesässä metsästetään, kalastetaan, vaelletaan ja valloitetaan kun Mikko "Peltsi" Peltola saa studioon todellisia eräjormia. Luvassa tarinoita, joissa on varmasti lapinlisää ja kalajuttuja, joita kukaan ei voi vahvistaa.

Episódios

 • Vieraina apulaisprofessori Christoffer Boström ja tohtori Emilia Röhr

  01/08/2019 Duração: 57min

  Apulaisprofessori Christoffer Boström ja tohtori Emilia Röhr Åbo Akademin ympäristö- ja meribiologian laitokselta puhuvat Itämerestä. Paljon on ongelmia ja epäkohtia joiden korjaamiseen tarvitaan paljon tahtoa ja toimia. Itämeri on myös kaunis ja antaa paljon, eikä sitä pidä unohtaa. Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Kuva: Tom Nylund

 • Vieraana Jasper Pääkkönen

  25/07/2019 Duração: 57min

  Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Jasper Pääkkösen taistelu kohti parempia vaelluskalakantoja on ollut pitkä ja näkyvä. Näyttelijän työn syklisyydestä johtuen aikaa kalastusasioille on riittänyt. Tällä hetkellä työn alla on kansainvälinen dokumentti suomalaisen vesivoiman aiheuttamasta vaelluskalojen turmiosta. Peltsi tapasi kiireisen Pääkkösen tietenkin Löylyssä. Kuva: Tom Nylund

 • Vieraana poromies Kari Kilpimaa

  18/07/2019 Duração: 57min

  Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Kari Kilpimaa on poromies Savukoskelta, jota harmittaa suuresti se, että lohi ei enää nouse Kemijoen latvoille. Kemijoen patoaminen on näivettänyt Itä-Lapin kalastusmatkailun kasvulta. Lohi on ollut aikoinaan isossa roolissa jokivartisten elämässä. Karin elämää varjostaa tyhjyys joka jatkuu niin kauan kuin lohi on poissa. Kuva: Tom Nylund

 • Vieraana seikkailija Tom Nylund

  11/07/2019 Duração: 57min

  Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Tom Nylund on helsinkiläinen seikkailija ja TV-juontaja on viettänyt elämässään paljon aikaa Itämerellä, etenkin kajakissa. Tänä kesänä Tom on ollut kuvaamassa TV-sarjaa Itämeren suojelijat Peltsi ja Tom ja oppinut paljon Itämeren tilasta, sen monimuotoisuuden tärkeydestä ja elämästä siellä. Kuva: Tom Nylund

 • Vieraana Longinojasta elinvoimaisen taimenpuron tehnyt Juha Salonen

  04/07/2019 Duração: 58min

  Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Juha Salonen on mies joka on toiminnallaan tehnyt helsinkiläisestä pikkuojasta elinvoimaisen ja kauniin taimenpuron. Longinoja laskee Vantaanjokeen ja syksyisin siellä kutee suuret merivaelteiset taimenet. Tämä kaikki on vaatinut tuhansia tunteja vapaaehtoistyötä kalojen hyvinvoinnin eteen. Miksi Juha haluaa kantaa kortensa Itämeren monimuotoisuuden eteen ja mistä repii aikansa? Kuva: Tom Nylund

 • Vieraana elämäntapapurjehtija Kari "Ruffe" Nurmi

  27/06/2019 Duração: 57min

  Mikko "Peltsi" Peltola puhuu rakkaudesta Itämereen. Peltsi tutustuu ihmisiin, joilla on erityinen suhde Itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta. Kari "Ruffe" Nurmi on elämäntapapurjehtija ja purjehduksen ilosanoman levittäjä. Tänä kesänä Ruffe on purjehtinut koko rannikon Vironlahdelta Tornioon mukanaan joka päivä vaihtuva miehistö. Miten kokenut merenkävijä näkee Itämeren tilan ja miksi hän haluaa tarjota tuntemattomille purjehduskokemuksen? Kuva: Tom Nylund

 • Grönlannin kalastuskohteet

  02/11/2018 Duração: 30min

  Jututettavana toimittaja Juhani Henriksson, Arktiset vedet ohjelman puuhamies. Millaisia arktisia kalastuskohteita Juhani on kokenut? Miksi miehen on tarpeellista päästä säännöllisesti erämaahan?

 • Ilmastonmuutos Grönlannissa

  19/10/2018 Duração: 30min

  Jututettavana WWF:n meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhunen. Puhutaan ilmastonmuutoksesta, mikromuoveista ja siitä mitä meidän tavallisten kansalaisten olisi hyvä tehdä arjessa jotta maapallo ei tuhoutuisi.

 • Monologi Grönlannista

  05/10/2018 Duração: 30min

  Mikko "Peltsi" Peltola on matkannut Grönlantiin ja ensimmäisessä jaksossa käynnistyy Peltsin oma henkilökohtainen pohdinta ja monologi Grönlannin luonnon ihmeellisyydestä sekä kalastuksesta siellä jossain, hyvin kaukana.

 • Pyörällä Kööpenhaminassa

  21/09/2018 Duração: 29min

  Kun kaupunkipyöräilystä puhutaan, mainitaan Kööpenhamina. Siellä on hyvin tehdyt pyörätiet, pyöräilijöitä kunnioitetaan. Siellä on pyöräilijän hyvä olla! Asiaa oli lähdettävä tutkimaan Liikenneturvan järjestöpäällikkö Pasi Anteroisen kanssa.

 • Kasvisruoka on kuuma peruna

  07/09/2018 Duração: 31min

  Kasvisruoka on kuuma peruna mutta mitä hyötyä on kasvisravinnon lisäämisestä? Keskustelemassa ravitsemusterapeutti Merja Kiviranta-Mölsä ja valmentaja Antti Hagqvist

 • Suomen luonnon päivä

  24/08/2018 Duração: 28min

  Mikko "Peltsi" Peltola vie meidät jälleen luonnon helmaan liikkumaan. Tällä kertaa katsastetaan lauantaina vietettävää Suomen luonnon päivää puuhamies Joel Heinon kanssa. Miksi on tärkeää että suomalaisella luonnolla on oma juhlapäivänsä?

 • Maailmanmatkailua fillarilla ja kajakilla

  31/05/2018 Duração: 57min

  Peltsin vieraina Sarjakuvataiteilija ja pyöräilijä Kaisa Leka sekä Kristoffer Leka. Pariskunta on kiertänyt paljon maailmaan pyöräillen ja meloen. Heille eteneminen on aika ajatella eikä pelkkä suoritus. Maailmaa näkee fillarin satulasta tai kajakin penkiltä aivan erilailla kuin autosta tai lentokoneesta. Samalla syntyy reissuista sarjakuvia ja muuta mielenkiintoista materiaalia.

 • Osaatko uida?

  17/05/2018 Duração: 58min

  Puhetta uinnista valtakunnallisen uimataitoviikon kunniaksi. Vieraana Tero Savolainen ja Anne Hiltunen Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliitosta.

 • Muista aina liikenteessä..

  03/05/2018 Duração: 57min

  Peltsin johdollan mietitään, miksi rauhallinenkin ihminen muuttuu raivoopääksi kun puhe kääntyy liikenteeseen. Vieraana Leena Piippa ja Jyrki Kaistinen Liikenneturvasta.

 • Talvi, Alaska, mies ja polkupyörä

  19/04/2018 Duração: 57min

  Toni Lund suoritti ensimmäisenä suomalaisena maailman vaativimman maastopyöräilykisan Iditarod Trail Invitationalin eli ITIn. Mitä vaatiin 1000 mailin tarpominen helmikuisessa Alaskassa? Kuinka lähellä on kuolema jos toimitaan väärin.

 • Mikko "Peltsi" Peltola: Mennään metsään

  05/04/2018 Duração: 57min

  Peltsin vieraina Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava tuottaja Marko Krapu sekä toimittaja Minttu Heimovirta. Mennään metsään -kampanja alkaa ja silloin mennään metsään.

 • Ari Huusela valmistautuu maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun

  08/03/2018 Duração: 57min

  Peltsin vieraana Ari Huusela, joka valmistautuu Vendée Globe 2020 maailman ympäripurjehdukseen, jossa purjehditaan 45 000 km maailman ympäri, yksin, ilman ulkopuolista apua ja pysähtymättä. Ensilähetys 8.3.2018.

 • Lasten liikuntaa

  06/02/2018 Duração: 58min

  Mistä johtuu, että liikunnallinen lapsi pärjää aikuisena työelämässä paremmin kuin sohvaperuna? Entä millaista on valmentaa lapsia hiihtämään? Mikko "Peltsi" Peltolan vieraina ovat Likes tutkimuskeskuksesta tutkija Jaana Kari sekä Pakilan Vedon valmentaja Sanni Heikkinen. Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen.

 • Aktiivista lomailua

  23/01/2018 Duração: 57min

  Peltsin vieraina matkailualan asiantuntijat Kari Heimonen ja Vesa Isotalo jotka kertovat millaisia aktiivimatkoja on tarjolla ja miksi ihminen tykkää matkustaa harrastuksen perässä maailman ääriin rannalla löhöämisen sijaan. Asiaa kuntourheilusta ja liikunnallisen elämäntavan piiristä. Ohjelma liputtaa liikkumisen puolesta, mutta ilmeisimmät käsitykset ja totuudet tarvittaessa haastaen.

página 1 de 8